Ολοκληρώνεται αύριο η δημόσια εγγραφή του ΟΠΑΠ

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2003 10:52

ΞΕΚΙΝΗΣΕ χθες και ολοκληρώνεται αύριο η δημόσια εγγραφή περίπου 78 εκ. μετοχών της ΟΠΑΠ από την οποία το Δημόσιο αναμένεται να συγκεντρώσει έως και 700 εκ. ευρώ. Με τη διάθεση του νέου πακέτου της ΟΠΑΠ, το Ελληνικό Δημόσιο θα περιορίσει τη συμμετοχή του σε 51,15% από 75,6%.

Η κατώτατη τιμή του εύρους διαμορφώνεται στα 8,50 ευρώ ανά μετοχή και η ανώτατη στα 9,70. Με βάση το συγκεκριμένο εύρος τιμής το Ρ/Ε προ φόρων διαμορφώνεται στα 8,5 και το 9,7 αντίστοιχα.

Στους μη θεσμικούς επενδυτές και στους εργαζομένους της ΟΠΑΠ, οι οποίοι θα διακρατήσουν τις μετοχές που απέκτησαν στη διάρκεια της δημόσιας εγγραφής για διάστημα έξι μηνών, θα διανεμηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο μία δωρεάν μετοχή για κάθε 10 μετοχές, με μέγιστο αριθμό 200 δωρεάν μετοχές ανά επενδυτή.

Η ΟΠΑΠ θα υλοποιήσει εφέτος επενδύσεις ύψους 30 εκ. ευρώ που αφορούν στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής, την προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού για το νέο παιχνίδι Κίνο, την προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης των πρακτορείων κ.ά.

Το νέο παιχνίδι της ΟΠΑΠ Κίνο θα διατίθεται αρχικά σε περισσότερα από 250 σημεία πώλησης σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει σταδιακά και η πανελλαδική διάθεσή του από όλα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους τα έσοδα της εταιρείας με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 25,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα φθάνοντας τα 1.176,3 εκ. ευρώ από 936,6 εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2002.

Υπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει ορίσει τις Alpha Finance, Citigroup, Credit Suisse First Boston, EFG Telesis Finance και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος από κοινού ως γενικούς συντονιστές της συνδυασμένης προσφοράς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα