Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2003 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, συμπεριλαμβανομένης της Tokyo Electron Ltd. και της Samsung Electronics Co., μετά την πρόβλεψη δύο αμερικανικών χρηματιστηριακών οίκων, που αναθεώρησαν προς τα πάνω τη πρόβλεψη για τη ζήτηση των προϊόντων της Intel Corp. και της Dell Computer Corp.

«Βλέπουμε κάποια σημάδια για αύξηση των δαπανών, κάτι που τονώνει την εμπιστοσύνη στην αγορά», ανέφερε ο Kenji Tomida, ο οποίος διαχειρίζεται 126 εκατ. δολ. σε μετοχές με την T&D Asset Management Co.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκυο κέρδιζε ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στις 9.673,85 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Στη Ν. Κορέα ο Kospi σημείωνε κέρδη 1,2%, φθάνοντας στις 712,69 μονάδες, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Samsung Electronics, της οποίας τα chip λειτουργούν μαζί με τους επεξεργαστές της Intel. Στην Ταϊβάν, άνοδο 1,5% σημείωνε ο δείκτης TWSE.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στην Ασία σημείωναν κέρδη, εκτός από τους δείκτες στις Φιλιππίνες. Οι δείκτες στη Μαλαισία και την Κίνα, σημείωναν ελαφρά διαφοροποίηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα