ΒΕΤΑΝΕΤ : Αύξηση κερδοφορίας και ανεκτέλεστου το α' εξάμηνο

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2003 11:50

Υψηλότερα κέρδη και κύκλο εργασιών εκτιμάται ότι θα εμφανίσει το πρώτο εξάμηνο του 2003 η ΒΕΤΑΝΕΤ ΑΒΕΕ, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της οποίας έχει υπερβεί, μαζί με τις άλλες εταιρείες του ομίλου, τα 52 εκατ. ευρώ και είναι υπερδιπλάσιο του περυσινού.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, ο κύκλος εργασιών προβλέπεται να υπερβεί τα 7,20 εκατ. ευρώ από 6,52 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 10,40%, ενώ σε επίπεδο ομίλου ο κύκλος εργασιών εκτιμάται να διαμορφωθεί στα 10,80 εκατ. ευρώ από 9,46 εκατ. ευρώ αντιστοίχως, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 14,10%.

Τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας, προβλέπεται να αυξηθούν σε ποσοστό 10%, ενώ τα ενοποιημένα θα είνα αυξημένα τουλάχιστον κατά 15%, σε σχέση με τα αντίστοιχα της περυσινής χρονικής περιόδου.

Η αύξηση των ενοποιημένων κερδών, οφείλεται στην αύξηση των εσόδων αφ'ενός με από συμμετοχές σε συγγενείς και θυγατρικές εταιρείες, αφ'ετέρου δε από την δραστηριότητα των κοινοπραξιών στις οποίες συμμετέχει ο όμιλος.

Σημειώνεται, ότι, σε φάση εντατικοποίησης βρίσκονται, τόσο η βιομηχανική παραγωγή των προκατασκευασμένω στοιχείων σκυροδέματος (ΒΕΤΑΝΕΤ), όσο και ο κατασκευαστικός τομέας (ΕΚΑΤ ΕΤΑΝ), του ομίλου, με αποτέλεσμα ο όμιλος να υλοποιεί ταυτοχρόνως παραγγελίες και κατασκευές σε περισσότερους από 30 διαφορετικούς προορισμούς σε΄ολη την επκράτεια.

Με στόχο τη συνεχή και διατηρήσιμη ανάπτυξή της, η ΒΕΤΑΝΕΤ ήδη επεξεργάζεται το επόμενο επενδυτικό της πρόγραμμα (2004-2007) για την υλοποίηση και μεγιστοποίηση των αποδόσεων των νέων επενδύσεών της μέσα από ένα εκτεταμένο και ευρύ προγραμματισμό οργανωτικής, λειτουργικής και επιχειρηματικής αναδιάρθρωσης.

Στην τρέχουσα χρήση θα ολοκληρώσει επενδύσεις, που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, ύψους δύο εκατ. ευρώ για την κάλυψη των ετήσιων αναγκών της εταιρείας. Πέρυσι, η εταιρεία ολοκλήρωσε επενδύσεις ύψους 7,3 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα