Intel Corp. : Διπλάσια κέρδη το β' τρίμηνο

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2003 12:35

Διπλασίασε τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο του 2003, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών στον κόσμο, Intel Corp., ενώ έκανε μία ιδιαίτερα επιθετική εκτίμηση για τον ρυθμό αύξησης των πωλήσεών της στο τρέχον τρίμηνο. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν διαπιστώνει ενδείξεις ευρείας ανάκαμψης στην αγορά προσωπικών υπολογιστών, η οποία παραμένει εξασθενημένη, σύμφωνα με τους «Financial Times».

Οι πωλήσεις στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου του 2003 αυξήθηκαν σε ποσοστό που κυμάνθηκε στα ανώτατα όρια των προηγούμενων εκτιμήσεων της εταιρείας και σε ποσοστό 8%, φθάνοντας τα 6,8 δισ. δολ.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 101%, φθάνοντας σε 896 εκατ. δολ. ή 14 σεντς ανά μετοχή, ένα σεντ πάνω από τις προσδοκίες της Wall Street.

Ο διευθύνων σύμβουλός της εταιρείας, Creg Barret, δήλωσε ότι τα συμπαγή αποτελέσματα τριμήνου οφείλoνται στην καλή ζήτηση που διαπιστώθηκε στις δραστηριότητες της εταιρείας στον τομέα τεχνολογίας της πληροφορικής και τόνισε ότι τα έσοδα από την περιοχή Ασία-Ειρηνικός ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ. Αντιθέτως, οι δραστηριότητες στον τομέα μικροτσίπ τηλεπικοινωνιών εξακολουθούν να δοκιμάζονται, με τις ζημίες να αυξάνονται.

Η εταιρεία προέβλεψε βελτίωση των περιθωρίων κέρδους στο τρίτο τρίμηνο καθώς εκμεταλλεύεται τη χρήση πιο αποτελεσματικών τεχνολογιών παραγωγής, παράγοντας περισσότερα μικροτσίπ στις νέες εγκαταστάσεις της.

Προέβη ταυτόχρονα στην εκτίμηση ότι οι πωλήσεις της στο τρέχον τρίμηνο ενδέχεται να αυξηθούν έως και κατά 9% σε σχέση με το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου ενώ, όπως σημειώνουν αναλυτές, ιστορικά οι πωλήσεις της Intel σημειώνουν κατά μέσον όρο αύξηση κατά 5% σε τριμηνιαία βάση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα