Μικτή εικόνα στη Wall

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2003 16:55
UPD:17:30

Τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Intel, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών στον κόσμο, που διπλασίασε τα κέρδη της στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/07/16/728876.htm , ωθούν σε νέες τοποθετήσεις στον τεχνολογικό κλάδο, και οδήγησαν σε άνοδο του Nasdaq στο άνοιγμα της Wall, αν και τα κέρδη του δείκτη περιορίστηκαν στη συνέχεια. Ανοδικά άνοιξε και ο Dow Jones, αλλά λίγα λεπτά αργότερα πέρασε σε αρνητικό έδαφος.

Οσον αφορά τα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, αύξηση 0,1% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Ιούνιο σε σχέση με το Μάιο, ενώ ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή ενισχύθηκε σε μηναία βάση 0,2%, σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των αναλυτών. Η άνοδος του πληθωρισμού τον Ιούνιο θεωρείται ενθαρρυντική ένδειξη για απομάκρυση του κινδύνου του αποπληθωρισμού.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στην κατάθεση που θα δώσει σήμερα ο πρόεδρος της Federal Reserve Αλαν Γκρίνσπαν ενώπιον της Επιτροπής Στέγασης και Πολεοδομίας της Γερουσίας.

Στις 9.118,89 μονάδες μειωμένος κατά 0,11% διαμορφώνεται o Dow στις 16.52' ώρα Ελλάδος. Ο Nasdaq καταγράφει οριακή άνοδο 0,09%% στις 1.754,83 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα