Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2003 07:02
UPD:07:12

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου παραγωγής chip για κομπιούτερ, όπως της Toshiba Corp. και της NEC Corp., μετά την πρόβλεψη της Texas Instruments Inc. για τις πωλήσεις της, η οποία συνέπεσε με την εισήγηση της Lehman Brothers Holdings Inc., για αγορά μετοχών του κλάδου των ημιαγωγών.

Οι μετοχές της Advantest Corp. και της Tokyo Electron Ltd. σημείωναν επίσης κέρδη, καθώς η Lehman αναθεώρησε την πρόβλεψή της για την προοπτική της βιομηχανίας ημιαγωγών σε διεθνές επίπεδο, με ανάκαμψη των πωλήσεων φέτος και το επόμενο έτος. Η Advantest θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τριμήνου αυτήν την Παρασκευή και η Tokyo Electron την ερχόμενη εβδομάδα.

«Υπάρχει θετική πρόβλεψη για την αγορά και τα κέρδη ενδέχεται να είναι καλύτερα, ωθώντας τους επενδυτές να προχωρήσουν σε αγορές», ανέφερε ο Takahiro Nakayama, ο οποίος διαχειρίζεται 631 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Fukoku Capital Management Inc., στο Τόκυο. Ο ίδιος, κατέχει μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, όπως της Toshiba.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 1%, φθάνοντας στις 9.583,15 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ανοδο 1% σημείωνε ο Topix, φθάνοντας στις 937,07 μονάδες, με τις μετοχές των εταιρειών του κλάδου των κομπιούτερ να αποτελούν το 1/5 των συνολικών κερδών του δείκτη.

Αλλού στην Ασία, στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE αναρριχήθηκε κατά 1,4%. Σημαντικά κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Στη Σιγκαπούρη, ο δείκτης Straits Times κέρδιζε ποσοστό 0,7%, ενώ οι μετοχές της Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd., οδηγούσαν τις μετοχές των εταιρειών του κλάδου των κομπιούτερ σε υψηλότερα επίπεδα.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi υποχωρούσε κατά 0,5%. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές της SK Telecom Co., μετά την εξαγορά μεριδίου στην Posco από την SK Corp., αντί 281 εκατ. δολ., γεγονός που αύξησε τις ανησυχίες ότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών στηρίζουν μία αδύναμη θυγατρική. εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα