Γαλλία : Αύξηση των καταναλωτικών δαπανών τον Ιούνιο

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2003 11:40

Ανέκαμψε τον Ιούνιο ο δείκτης καταναλωτικών δαπανών στη Γαλλία, καθώς ο κόσμος στράφηκε για αγορές με τις καλοκαιρινές εκπτώσεις και τα χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού αύξησαν τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Οι πωλήσεις των καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 0,5% τον περασμένο μήνα, ακολουθώντας μείωση σε ποσοστό 1,6% τον Μάϊο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Insee στο Παρίσι. Οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν, ότι η αύξηση θα ήταν σε ποσοστό 0,9%.

«Τον περασμένο μήνα οι παραγγελίες ήταν υψηλότερες σε ποσοστό 5%, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2002 και οι αντίστοιχες για βιβλία τους ερχόμενους μήνες προβλέπεται να αυξηθούν κατά τι», ανέφερε ο Frederic Saint-Geours, επικεφαλής των αυτοκινήτων με το σήμα Peugeot, της PSA Peugeot Citroen, της δεύτερης σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, συμπληρώνοντας ότι η μείωση το Μάϊο ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών στη Γαλλία, συμπίπτει με τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης σε γείτονες χώρες της οικονομίας των 7,8 τρισ. δολ. των 12 χωρών-μελών της ευρωζώνης, που συναλλάσσονται με ευρώ.

Στην Ιταλία η εμπιστοσύνη των καταναλωτών αυξήθηκε από τα χαμηλότερα επίπεδα 6,5 ετών και στη Γερμανία η επενδυτική εμπιστοσύνη έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 11 μηνών τον Ιούλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα