Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις British Airways, εργαζομένων

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2003 12:02

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης της British Airways και των εργαζομένων στην εταιρεία, οι οποίοι αρνούνται να δεχθούν την εγκατάσταση νέου συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου, κάτι, που προκάλεσε την ακύρωση πολλών εκατοντάδων πτήσεων το Σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

Η British Airways αποφάσισε να υποχρεώσει τους υπαλλήλους της Heathrow να «χτυπούν κάρτα» από σήμερα το μεσημέρι, αλλά οι εργαζόμενοι εκφράζουν φόβους ότι με το νέο σύστημα ελέγχου, η Βritish, επιδιώκει να στέλνει τους εργαζόμενους στα σπίτιά τους τις ώρες εκτός αιχμής, οι οποίοι θα πρέπει κατόπιν να καλύπτουν τις ώρες αυτές στις περιόδους αιχμής.

Tα συνδικάτα προειδοποιούν ότι θα είναι ένα «θερμό» καλοκαίρι με μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων και ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες του Heathrow. Η Βritish Αirways, αρνείται τους ισχυρισμούς αυτούς. Στόχος της είναι «να εκσυγχρονιστεί για να επιβιώσει να περάσει από το απλό σύστημα ελέγχου των υπαλλήλων της στο ηλεκτρονικό σύστημα. Υπενθύμισε ακόμη ότι ήδη σε 2.000 εργαζόμενούς της εφαρμόζεται το ηλεκτρονικό τσεκάρισμα», ανέφερε εκπρόσωπός της.

Οι υπάλληλοι εδάφους της Βritish Αirways, που απασχολούνται στο Heathrow, εγκατέλειψαν τις θέσεις τους ξαφνικά και χωρίς καμμία προειδοποίηση το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο μέτρο της εταιρείας.

Ηταν ένα από τα πιο επιβαρυμένα Σαββατοκύριακα της χρονιάς, καθώς τουλάχιστον 80.000 επιβάτες είδαν ξαφνικά τις πτήσεις τους να ακυρώνονται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα