ΟΛΠ: Στα 55 εκατ. ευρώ η συνολική αξία της προσφοράς

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2003 14:49

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή της ΟΛΠ ΑΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, η τελική τιμή διάθεσης ορίσθηκε στα 8,80 ευρώ ανά μετοχή, στο ανώτατο σημείο του δεσμευτικού εύρους τιμών 7,70 έως 8,80 ευρώ, λόγω της μεγάλης ζήτησης που εκδηλώθηκε από επενδυτές (με την υποβολή άνω των 38.800 αιτήσεων).

Tο σύνολο της προσφοράς ανέρχεται σε 6.375.000 μετοχές, συμπεριλαμβανομένων των 303.000 μετοχών που διατέθηκαν με ιδιωτική τοποθέτηση στους εργαζομένους της εταιρείας. Το σύνολο της προσφοράς αντιπροσωπεύει το 25,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η προσφορά (εκτός των μετοχών της ιδιωτικής τοποθέτησης στους υπαλλήλους της εταιρείας) υπερκαλύφθηκε περίπου 16,5 φορές στην τιμή διάθεσης, συμπεριλαμβανομένης της ζήτησης κομιστών προμετόχων. Εξαιρουμένης της ζήτησης κομιστών προμετόχων και της αντίστοιχης κατανομής, η προσφορά υπερκαλύφθηκε περίπου 30 φορές στην τιμή διάθεσης, ενώ το τμήμα που κατανεμήθηκε σε θεσμικούς επενδυτές 72 φορές.

Η ιδιωτική τοποθέτηση καλύφθηκε κατά 130%, με τη συμμετοχή περίπου 800 ατόμων.

Επίσης, εκδηλώθηκε ζήτηση για μετατροπή ευρωπρομετόχων και προμετόχων 2001-2004 αξίας 92,2 εκατ. ευρώ. Η απόδοση μετοχών στους κομιστές προμετόχων, θα ανέλθει στο 24,6% της ζήτησής τους, ενώ οι κομιστές ευρωπρομετόχων θα ικανοποιηθούν για το 100% της ζήτησής τους.

Με βάση την τελική τιμή διάθεσης των μετοχών, την τιμή της ιδιωτικής τοποθέτησης στους εργαζομένους και την αξία των προμετόχων που αντηλλάγησαν με μετοχές, η συνολική αξία της προσφοράς ανέρχεται σε 55 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της ΟΛΠ Α.Ε. αναμένεται να είναι προς διαπραγμάτευση έως τα μέσα Αυγούστου.

Γενικοί Συντονιστές της Δημόσιας Εγγραφής είναι η EFG Eurobank Ergasias και η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα