Κατά 2,5 εκ. αυξήθηκαν παγκοσμίως οι συνδρομητές της Vodafone

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2003 15:11

Μεγαλύτερη της αναμενόμενης ήταν στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2003 η αύξηση των συνδρομητών στον βρετανικό όμιλο Vodafone.

Η κορυφαία διεθνής εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε 2,5 εκατομμύρια νέους συνδρομητές, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 2,2 εκατομμύρια.

Ο συνολικός αριθμός των χρηστών ανήλθε παγκοσμίως σε 122,7 εκατομμύρια.

Τα έσοδα ανά χρήστη κατά μέσον όρο αυξήθηκαν στο δωδεκάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου κατά πέντε στερλίνες στη Βρετανία (ανερχόμενα σε 297 στερλίνες), κατά τέσσερα ευρώ στην Ιταλία (ανερχόμενα σε 351 ευρώ) ενώ παρέμειναν αμετάβλητα στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά, τη γερμανική (313 ευρώ). Αντιθέτως, στην ιαπωνική αγορά κινητής τηλεφωνίας τα έσοδα ανά χρήστη μειώθηκαν κατά 976 γεν, ανερχόμενα σε 86,183 γεν.

Στην τελευταία δήλωσή του ως διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, ο σερ Κρίστοφερ Τζεντ είπε ότι «τα στοιχεία αυτά δείχνουν συνεχιζόμενες ισχυρές επιδόσεις και είναι σύμφωνα ή ελαφρώς καλύτερα από τις προσδοκίες μας για το οικονομικό έτος».

Ο σερ Τζεντ, κατά την ετήσια συνέλευση των μετόχων του ομίλου την επόμενη Τετάρτη, θα δώσει τα ηνία της Vodafone στον Αρουν Σάριν, πρώην οικονομικό διευθυντή του αμερικανικού ομίλου τηλεπικοινωνιών AirTouch τον οποίο η βρετανική εταιρεία απέκτησε το 1999.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα