Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2003 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, οδηγώντας υψηλότερα τον δείκτη Topix για πέμπτη ημέρα. Οι μετοχές της Sharp Corp. και της Canon Inc. σημείωναν κέρδη, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί για τα κέρδη τους, που θα ανακοινώσουν αυτήν την εβδομάδα και τα οποία θα οδηγήσουν τις εταιρείες να αυξήσουν τις δαπάνες τους για κομπιούτερ, εκτυπωτές και εξαρτήματα.

«Οι συνθήκες της αγοράς είναι πολύ καλές και οι δείκτες έχουν οπωσδήποτε περιθώρια περαιτέρω ανόδου», ανέφερε ο Yorinobu Hara, ο οποίος διαχειρίζεται 970 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Resona Asset Management Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Αρχίσαμε να βλέπουμε κάποια βελτίωση στη δραστηριότητα των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας». Ο ίδιος, προτιμά μετοχές εταιρειών όπως της Canon, της μεγαλύτερης εταιρείας εξοπλισμού γραφείων της Ιαπωνίας, η οποία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της την Πέμπτη.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στις 9.852,94 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 961,11 μονάδες, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, διευρύνοντας τα κέρδη του κατά 3,6%. Οι μετοχές της Honda Motor Co., το μεγαλύτερο εμπόδιο στην άνοδο του Topix, κινούντο πτωτικά, καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί ότι ενδέχεται να ανακοινώσει σήμερα μειωμένα κέρδη για το τρίμηνο.

Αλλού στην Ασία, στην Ταϊβάν, ο δείκτης TWSE υποχωρούσε κατά 1,6%. Οι μετοχές της China Steel Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χάλυβα της νήσου, σημείωναν απώλειες, μετά το δημοσίευμα ότι το κράτος σχεδιάζει να πουλήσει 80 εκατ. μετοχές ή ποσοστό 0,9% της εταιρείας.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi έχανε ποσοστό 0,2%. Τις υψηλότερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές της Hynix Semiconductor Inc. Η Ευρωπαϊκή Ενωση, προτίθεται να αυξήσει την προτεινόμενη φορολογία για τις εισαγωγές της Hynix στην Ευρώπη, κατά 1,9%, όταν θα λάβει τις τελικές της αποφάσεις για τους δασμούς στις 28 Αυγούστου, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωνε απώλειες για πρώτη συνεδρίαση, σε σύνολο πέντε. Οι μετοχές της Telstra Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της χώρας, υποχωρούσαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω της μετοχής της από την Morgan Stanley. Στη Ν. Ζηλανδία ο δείκτης NZSX 50 έχανε ποσοστό 0,5%.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια κινούντο πτωτικά, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα και τη Μαλαισία που σημείωναν κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα