Μεικτή η εικόνα των ευρωπαϊκών μετοχών

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2003 12:02

Mεικτή εικόνα εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές μετοχές. Υψηλά κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της γαλλικής Alcatel S.A., μετά την ανακοίνωση της διοίκησης για ισοσκελισμού των εσόδων-εξόδων το τρέχον τρίμηνο, ενώ απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Prudential Plc μετά τη μείωση του προσωρινού της μερίσματος.

Ο δείκτης Dow Jones Stoxx 50 κέρδιζε ποσοστό 0,01% φθάνοντας στις 2.439,05 μονάδες στις 9:48' π.μ. στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα. Ο δείκτης Stoxx 600 κέρδιζε ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στις 208,35 μονάδες.

Η μετοχή της Alcatel, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, κέρδιζε ποσοστό 5,4%, φθάνοντας στα 8,24 ευρώ η μία, μετά την ανακοίνωση ισοσκελισμού των εσόδων-εξόδων. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης, ότι οι ζημίες της υποχώρησαν στα 675 εκατ. ευρώ, από 1,44 δισ. ευρώ, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

«Αυτά είναι πολύ καλά στοιχεία για την Alcatel, η οποία ανακάμπτει ταχύτερα από ό,τι αναμένετο», ανέφερε ο Richard Windsor, οικονομικός αναλυτής στη Nomura International Plc στο Λονδίνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα