Αναπτυξιακή πορεία για την MLS Πληροφορική

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2003 14:34

Αύξηση 28,55% παρουσίασε, στο πρώτο εξάμηνο του 2003, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας MLS Πληροφορική Α.Ε, ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων, ενισχύθηκαν κατά 25%, έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Η εταιρεία ανέλαβε πρόσφατα την υλοποίηση δύο έργων. Το πρώτο αφορά στην ανάπτυξη προηγμένου πληροφοριακού συστήματος, με στόχο την εξυπηρέτηση των επισκεπτών διαδικτυακών κόμβων αθλητικών διοργανώσεων.

Η MLS ανέλαβε το έργο προϋπολογισμού 593.200 ευρώ, ύστερα από διαγωνισμό του υπουργείου Ανάπτυξης, και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ – ΙΠΤΗΛ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης).

Το δεύτερο έργο το οποίο ανέλαβε η εταιρεία ως κύριος ανάδοχος, αφορά στην ανάπτυξη Εργαλείων Λογισμικού Εικονικής Πραγματικότητας για την Ενίσχυση της Θεατρικής Δημιουργίας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.125.000 ευρώ, ενώ οι συνεργαζόμενοι φορείς είναι το ΙΜΕ (Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού), η εταιρεία MELLON Technologies και το ΕΚΕΤΑ – ΙΠΤΗΛ.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε η διάθεση του MLS Navigator, του πρώτου συστήματος αυτόματης πλοήγησης για αυτοκίνητα στην Ελλάδα και διατίθεται ήδη στην αγορά της Θεσσαλονίκης, ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η κυκλοφορία του και στην Αθήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα