Deutsche Bank AG : Κέρδη το τρίμηνο μετά από μείωση του κόστους

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2003 09:59
UPD:10:21

Κέρδη, για πρώτη φορά σε τέσσερα τρίμηνα, εμφάνισε η υπ' αριθμόν δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Ευρώπης, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Deutsche Bank AG, καθώς μειώθηκε το κόστος λειτουργίας της.

Τα καθαρά της κέρδη το δεύτερο τρίμηνο αναρριχήθηκαν στα 572 εκατ. ευρώ (648 εκατ. δολ.) ή 93 σεντς ανά μετοχή, από 204 εκατ. ευρώ ή 32 σεντς ανά μετοχή, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης.

Ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Josef Ackermann, από τη στιγμή που ανέλαβε τον περασμένο Μάϊο, μείωσε το προσωπικό κατά 14.500 υπαλλήλους και πούλησε περιουσιακά στοιχεία 8,5 δισ. δολ. Ο 55χρονος Ackermann, έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην αύξηση των εσόδων με την ανάκαμψη των αγορών.

Το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, που προέβλεπαν ότι θα ανήρχοντο σε 701 εκατ. ευρώ, καθώς η φορολόγησή της αυξήθηκε στα 503 εκατ. ευρώ, μετά την αλλαγή του γερμανικού νόμου για τη φορολόγηση. Το κόστος κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο υποχώρησε σε ποσοστό της τάξης του 16%, φθάνοντας στα 4,5 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα