BNP Paribas : 10% μείωση των κερδών το β' τρίμηνο

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2003 10:20

Μείωση των κερδών της εμφάνισε η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, BNP Paribas SA, για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς εισέπραξε λιγότερα από τις πωλήσεις των περιουσιακών της στοιχείων. Αντιθέτως τα έσοδά της αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg News, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας υποχώρησαν στα 902 εκατ. ευρώ (1,02 δισ. δολ.) από 1,01 δισ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν κατά 80% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, όταν η τράπεζα προχώρησε στην πώληση της εταιρείας παραγωγής τροφών για κατοικίδια ζώα, Royal Canin S.A. στην Mars Inco.

H BNP, κατέστη η μεγαλύτερη τράπεζα, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, το 1999, όταν εξαγόρασε την Paribas S.A. O επικεφαλής της, Michel Pebereau, σχεδιάζει τώρα να επεκτείνει τις δραστηριότητες της τράπεζας στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, όπου ήδη η τράπεζα κατέχει στην Καλιφόρνια την πέμπτη θέση.

Χθες, η διοίκηση της τράπεζας ενέκρινε δαπάνη ύψους δύο δισ. ευρώ, για την επαναγορά μετοχών της μέχρι το τέλος του 2004.

Οι μετοχές της BNP κέρδισαν συνολικά ποσοστό 20% από την αρχή του έτους, ανεβάζοντας τη χρηματιστηριακή της αξία σε 42 δισ. ευρώ. Η αύξηση ήταν υψηλότερη από την αντίστοιχη της μετοχής της Credit Agricole, η οποία σημείωσε άνοδο κατά 19% και της Societe Generale, που αυξήθηκε κατά 11%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα