Ανοδος του δείκτη βιομηχανίας PMI τον Ιούλιο στην ευρωζώνη

Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2003 11:23

Αύξηση του δείκτη βιομηχανίας PMI σημειώθηκε για πρώτη φορά μέσα σε πέντε μήνες στην ευρωζώνη, φθάνοντας από το 46,6 τον Ιούνιο στο 48,0 τον Ιούλιο, μετέδωσε το Reuters.

Ωστόσο, ο δείκτης κάτω από το 50,0 δείχνει στασιμότητα στην κατάσταση της αγοράς και συγκεκριμένα για δέκατη φορά το τελευταίο ενδεκάμηνο. Εν τούτοις η αύξηση του δείκτη τον Ιούλιο δείχνει ότι οι ρυθμοί μείωσης υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Μάρτιο.

Η παραγωγή αυξήθηκε στην Αυστρία, την Ελλάδα, την Ολλανδία και την Ισπανία, με την Ολλανδία να εμφανίζει την ισχυρότερη ανάκαμψη έναντι του Ιουνίου, αλλά ήταν χαμηλότερη σε σύγκριση με άλλες χώρες. Η μείωση της παραγωγής στη Γερμανία ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών και στη Γαλλία στο χαμηλότερο επίπεδο τριών μηνών, ενώ η Ιρλανδία είχε τις χειρότερες επιδόσεις.

Ο δείκτης των νέων παραγγελιών, εποχιακώς προσαρμοσμένος αυξήθηκε στο 48,8 τον Ιούλιο από 45,7 τον Ιούνιο, ενώ συνεχίστηκε η μείωση της απασχόλησης τον περασμένο μήνα, καθώς οι εταιρείες συνεχίζουν να περιορίζουν το κόστος λειτουργίας τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα