Ενισχύεται η θέση του ομίλου Βιοχάλκο στη Σωληνουργεία Κορίνθου

Τρίτη, 05 Αυγούστου 2003 13:58

ΕΝΙΣΧΥΕΙ τη θέση του ο όμιλος Βιοχάλκο στη Σωληνουργεία Κορίνθου, η οποία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 8 Αυγούστου με βασικό θέμα την έκδοση ομολογιακού δανείου, που θα επιτρέψει στην εταιρεία να ολοκληρώσει τις γιγαντιαίες επενδύσεις που πραγματοποιεί.

Συγκεκριμένα, χθες η εταιρεία Βιοχάλκο Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποίησε ότι η συνδεδεμένη με την θυγατρική της Σιδενόρ Α.Ε., εταιρεία Elmonte Holdings Ltd, αγόρασε στη χθεσινή συνεδρίαση 1.600.000 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας Σωληνουργεία Κορίνθου ήτοι ποσοστό 4,36%.

Μετά τη συναλλαγή αυτή η συνολική ποσότητα δικαιωμάτων ψήφου της Βιοχάλκο Α.Ε. από 44,14% (δικαιώματα που αντιστοιχούν σε 16.214.123 μετοχές) ανέρχεται πλέον σε 48,49% (δικαιώματα που αντιστοιχούν σε 17.814.123 μετοχές) του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου.

Η μεγάλη ενίσχυση των μετοχικών θέσεων της Βιοχάλκο στο μετοχικό κεφάλαιο της Σωληνουργεία Κορίνθου αποτελεί εξαιρετικά ευνοϊκή εξέλιξη για τη δεύτερη, η οποία είχε εμφανίσει μεγάλες ζημίες κατά το 2002 λόγω υψηλών αποσβέσεων και αντιμετώπισε προβλήματα από έκρηξη με θύματα, οι συνέπειες της οποίας, όμως, είναι ασφαλιστικά πλήρως καλυμμένες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα