Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 05 Αυγούστου 2003 13:58

Ενισχύεται η θέση του ομίλου Βιοχάλκο στη Σωληνουργεία Κορίνθου

ΕΝΙΣΧΥΕΙ τη θέση του ο όμιλος Βιοχάλκο στη Σωληνουργεία Κορίνθου, η οποία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 8 Αυγούστου με βασικό θέμα την έκδοση ομολογιακού δανείου, που θα επιτρέψει στην εταιρεία να ολοκληρώσει τις γιγαντιαίες επενδύσεις που πραγματοποιεί.

Συγκεκριμένα, χθες η εταιρεία Βιοχάλκο Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποίησε ότι η συνδεδεμένη με την θυγατρική της Σιδενόρ Α.Ε., εταιρεία Elmonte Holdings Ltd, αγόρασε στη χθεσινή συνεδρίαση 1.600.000 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας Σωληνουργεία Κορίνθου ήτοι ποσοστό 4,36%.

Μετά τη συναλλαγή αυτή η συνολική ποσότητα δικαιωμάτων ψήφου της Βιοχάλκο Α.Ε. από 44,14% (δικαιώματα που αντιστοιχούν σε 16.214.123 μετοχές) ανέρχεται πλέον σε 48,49% (δικαιώματα που αντιστοιχούν σε 17.814.123 μετοχές) του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου.

Η μεγάλη ενίσχυση των μετοχικών θέσεων της Βιοχάλκο στο μετοχικό κεφάλαιο της Σωληνουργεία Κορίνθου αποτελεί εξαιρετικά ευνοϊκή εξέλιξη για τη δεύτερη, η οποία είχε εμφανίσει μεγάλες ζημίες κατά το 2002 λόγω υψηλών αποσβέσεων και αντιμετώπισε προβλήματα από έκρηξη με θύματα, οι συνέπειες της οποίας, όμως, είναι ασφαλιστικά πλήρως καλυμμένες.