Μικτές τάσεις στη Wall Street

Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2003 17:21
UPD:17:23

ΜΙΚΤΗ εικόνα παρουσιάζει κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης η χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκη. Πιέσεις δέχονται οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ενώ αντιθέτως το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται στο χρηματοοικονομικό τομέα.

Στις 17:07 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.043,12 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο κατά 0,08% και ο Nasdaq στις 1.662,12 μονάδες μειωμένος κατά 0,68%.

Η μετοχή της Cisco Systems υποχωρεί κατά 5,5%. Η εν λόγω εταιρεία ανακοίνωσε μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης αύξηση κατά 27% των καθαρών κερδών της στο τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο. Ωστόσο, η αύξηση αυτή δεν υπερέβη τις προσδοκίες της αγοράς, όπως κατά παράδοση είθισται με τα αποτελέσματα της εταιρείας, γεγονός που απογοήτευσε τους επενδυτές.

Πτώση σημειώνει και η μετοχή της Microsoft, αν και οι αρχικές της απώλειες στα τελευταία λεπτά έχουν περιοριστεί σημαντικά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βασιζόμενη σε νέα στοιχεία, κατηγόρησε την Τετάρτη την κορυφαία εταιρεία λογισμικού ότι εκμεταλλεύεται τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά λογισμικού διακομιστών και αναπαραγωγής πολυμέσων, και έδωσε στον κολοσσό του λογισμικού μια τελευταία ευκαιρία να συμμορφωθεί προτού απαιτήσει αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα Windows ή επιβάλλει πρόστιμα.

Στον αντίποδα, ανοδικά κινούνται οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου μετά από μία σειρά ευνοϊκών εκθέσεων για κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες.

Η Credit Suisse First Boston αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα της Prudential στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης με αποτέλεσμα η μετοχή της τελευταίας να ενισχύεται κατά 2,72%.

Παράλληλα, η Merrill Lynch αναβάθμισε την εκτίμηση της για την Credit Suisse και τη Lehman Brothers, ενώ σε ανάλογη κίνηση προχώρησε η Smith Barney για τη μετοχή της Morgan Stanley.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα