Πρόστιμα 220.020 ευρώ επέβαλε η Ε.Κ.

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2003 18:54

Πρόστιμα συνολικού ύψους 220.020 ευρώ για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, σε βασικούς μετόχους εισηγμένων, επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα αποφάσισε την επιβολή χρηματικής ποινής:

- 20.000 ευρώ στην κα Μαρία Μπόμπολα, μέλος του δ.σ. και μέτοχο της ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε., διότι δεν ενημέρωσε εντός της χρονικής προθεσμίας που είχε υποχρέωση για συναλλαγές αξίας άνω των 293.470 ευρώ.

- 21.200 ευρώ στον κ. Γεώργιο Κουρή, μέλος του δ.σ. και μέτοχο της ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε., για τον ίδιο λόγο, καθώς και για μη εμπρόθεσμη μεταβολή σημαντικού μετοχικού ποσοστού.

- 2.935 ευρώ στην κα Αναστασία Παυλοπούλου, μέλος του δ.σ. και μέτοχο της ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε., διότι δεν ενημέρωσε εντός της προβλεπόμενης χρονικής προθεσμίας για συναλλαγή αξίας άνω των 293.470 ευρώ.

- 3.300 ευρώ στον κ. Ευάγγελο Καββαθά, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του δ.σ. της ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., για τον ανωτέρω λόγο.

- 3.300 ευρώ στην κα Σοφία Καββαθά, αντιπρόεδρο του δ.σ. και μέτοχο της ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., με την παραπάνω αιτιολογία.

- 33.600 ευρώ στον κ. Σωκράτη Κόκκαλη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του δ.σ. της ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε., με την άνωθεν αιτιολογία.

- 2.935 ευρώ στον κ. Γεώργιο Κούμπα, μέτοχο και μέλος του δ.σ. της ΚΟΥΜΠΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε., με την παραπάνω αιτιολογία.

- 28.000 ευρώ στην εταιρία ΠΑΛΛΑΣ Α.Τ.Ε.Ε., διότι δεν ενημέρωσε ως όφειλε για σημαντικές μετοχικές μεταβολές που επήλθαν στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ Α.Ε. (νυν ELBISCO A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ).

- 43.800 ευρώ στην εταιρία ΔΑΦΝΟΣ Α.Ε., διότι δεν ενημέρωσε για σημαντικές μετοχικές μεταβολές που επήλθε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ Α.Ε. (νυν ELBISCO A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ).

- 2.950 ευρώ στον κ. Κωνσταντίνο Σαραντόπουλο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του δ.σ. της Κ. Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., διότι δεν ενημέρωσε εντός της χρονικής προθεσμίας που είχε υποχρέωση για συναλλαγή αξίας άνω των 293.470 ευρώ.

- 18.000 ευρώ στην εισηγμένη ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ Α.Ε. διότι δημοσίευσε εκπρόθεσμα και με ελλείψεις τις περιοδικές οικονομικές καταστάσεις της.

- 15.000 ευρώ στην εισηγμένη ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. για μη επικαιροποίηση του Ενημερωτικού Δελτίου πριν την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο ΧΑ ως προς τα αποτελέσματα χρήσεως 2000. Επίσης την επιβολή προστίμου ύψους 15.000 ευρώ στην εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕΠΕΥ, η οποία ήταν Σύμβουλος Έκδοσης στην ανωτέρω αύξηση κεφαλαίου, για παράβαση του Κανονισμού Αναδοχών.

- 10.000 ευρώ στην εισηγμένη ΟΜΙΛΟΣ ΙΝΤΕΑΛ ΑΒΕΕΔΕΣ, διότι το περιεχόμενο του ετήσιου δελτίου δεν περιελάμβανε όλα τα στοιχεία που προβλέπει η απόφαση 5/204/14.11.2000.

Επίσης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε:

- Το ενημερωτικό δελτίο για τη διάθεση υφιστάμενων μετοχών κυριότητος ελληνικών τραπεζών και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου της εταιρείας ΕΧΑΕ Α.Ε.

- Απόφαση για τη δημοσίευση και γνωστοποίηση στοιχείων των ΑΕΕΧ. Με την απόφαση αυτή οι ΑΕΕΧ υποχρεούνται να διαθέτουν στο κοινό ανά τρίμηνο πίνακες επενδύσεων, οι οποίοι αναγράφουν μεταξύ άλλων το μέσο κόστος και τη συνολική αξία κάθε επένδυσης, και επίσης να δημοσιεύουν εβδομαδιαία στο ημερήσιο δελτίο του Χ.Α. την εσωτερική αξία της μετοχής τους καθώς και το υπερτίμημα/υποτίμημα σε σχέση με τη χρηματιστηριακή αξία της μετοχής τους.

- Την τροποποίηση του σκοπού της εταιρείας ΕΔΕΚΤ-ΟΤΕ Α.Ε ώστε να παρέχει την υπηρεσία διαχείρισης χαρτοφυλακίου για λογαριασμό τρίτων.

-Την απαγόρευση λειτουργίας κατ' εφαρμογή του άρθρου 7 του ν. 2836/2000 της εταιρείας STRATEGIC EQUITIES ΑΕΛΔΕ με έδρα τη Γλυφάδα, επειδή διαπιστώθηκαν, ύστερα από έλεγχο, παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας που θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα