Νέα άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Εν αναμονή της απόφασης της Fed οι αγορές
Τρίτη, 12 Αυγούστου 2003 19:00

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικράτησαν και σήμερα – για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση - στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.185,6 μονάδες αυξημένος κατά 0,21%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.208,23 μονάδες με κέρδη 0,62%, ενώ στη Φρανκφούρτη –σχεδόν δύο ώρες πριν από το τέλος των συναλλαγών- ο δείκτης Xetra DAX ενισχύεται κατά 1,06% έχοντας φθάσει τις 3.374,87 μονάδες.

Στη διατήρηση του θετικού κλίματος συνέβαλαν ορισμένα ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, καθώς και τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία αυξήθηκε τον Ιούνιο για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/08/12/790267.htm , ενώ η ιαπωνική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό ταχύτερο από τις προβλέψεις των αναλυτών στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/08/12/790424.htm .

Παράλληλα, έντονη είναι η φημολογία ότι η Fed θα διατυπώσει αισιόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, όταν θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια στις 21:15 (ώρα Ελλάδος).

«Αναμφισβήτητα, είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι απ΄ ό,τι ήμασταν πριν από τρεις μήνες. Τα μακροοικονομικά στοιχεία εμφανίζουν σταθεροποίηση, γεγονός το οποίο καθιστά πιο ευοίωνες τις προοπτικές των χρηματιστηρίων», τόνισε αναλυτής της UBS.

Σημαντική άνοδο, της τάξεως του 3,8%, σημείωσε η μετοχή της γαλλικής ασφαλιστικής εταιρείας Axa κλείνοντας κοντά στο υψηλότερο επίπεδό της από την αρχή του έτους.

Η παραπάνω εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2003 τα κέρδη της υποχώρησαν κατά 75% έναντι του αντίστοιχου περυσινού λόγω της μείωσης της αξίας των μετοχών στο χαρτοφυλάκιό της και της εξασθένισης του δολαρίου. Ωστόσο, τα αποτελέσματά της με εξαίρεση τις επενδυτικές ζημιές ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ανοδο άνω του 3% σημειώνει αυτή την ώρα και η μετοχή της Mobilcom στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι στο πρώτο οικονομικό της τρίμηνο εμφάνισε κέρδη στον τομέα κινητής τηλεφωνίας για πρώτη φορά μετά από 11 διαδοχικά ζημιογόνα τρίμηνα.

«Η οικονομία βελτιώνεται, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται στα εταιρικά αποτελέσματα», δήλωσε στο Bloomberg διαχειριστής κεφαλαίων ισπανικής εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα