Σημαντική άνοδος στο Τόκιο

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2003 09:57
UPD:09:59

ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ επίπεδο των δύο τελευταίων εβδομάδων αναρριχήθηκαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο στον απόηχο των ενθαρρυντικών στοιχείων για την ιαπωνική οικονομία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/08/12/790424.htm .

Θετικό αντίκτυπο στην επενδυτική ψυχολογία είχε επίσης η συγκρατημένη αισιοδοξία της Fed για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, του σημαντικότερου εμπορικού εταίρου της Ιαπωνίας.

Παράλληλα με την ανακοίνωση για τα επιτόκια, τα οποία παρέμειναν αμετάβλητα, η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε ότι υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας, αν και ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού δεν έχει εκλείψει.

«Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Η ανάκαμψή της θα συνεχιστεί», δήλωσε στο Bloomberg διαχειριστής κεφαλαίων στην Banc One Investment Advisors στο Οχάιο. «Η κερδοφορία των (ιαπωνικών) εξαγωγικών εταιρειών θα βελτιωθεί», πρόσθεσε.

Η μετοχή της Toyota ενισχύθηκε κατά 3,26%. Η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας βασίζει μεγάλο μέρος των εσόδων της στην αμερικανική αγορά. Ανοδο άνω του 3% σημείωσε και ο τίτλος της ομοειδούς εταιρείας Mazda.

Αξιόλογα κέρδη κατέγραψαν επίσης οι μετοχές των τραπεζών και των χαλυβουργιών εν μέσω προσδοκιών ότι η διαφαινόμενη ανάκαμψη της εγχώριας οικονομίας θα συμβάλει στη βελτίωση των αποτελεσμάτων τους. Η μετοχή της Kobe Steet, της τέταρτης μεγαλύτερης χαλυβουργίας στην Ιαπωνία, σημείωσε σημαντική άνοδο κατά 8,06%.

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,96% και διαμορφώθηκε στις 9.752,75 μονάδες, στο υψηλότερο σημείο από τις 29 Ιουλίου. Ενδοσυνεδριακά έφθασε μέχρι τις 9.762,16 μονάδες.

Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 951,76 μονάδες αυξημένος κατά 1,84%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα