Αυξάνονται τα κέρδη στη Wall Street

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2003 19:47

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ άνοδο σημειώνουν αυτή την ώρα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη εν μέσω έντονης αισιοδοξίας για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και τις προοπτικές ανάκαμψης των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, η παραγωγή των αμερικανικών βιομηχανιών αυξήθηκε τον Ιούλιο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών, το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε περισσότερο απ΄ ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας διατηρήθηκαν για τέταρτη εβδομάδα κάτω από το επίπεδο των 400.000.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις προβλέψεις οικονομολόγων, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου Μίσιγκαν αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση στις 91 μονάδες τον Αύγουστο έναντι 90,9 μονάδων τον Ιούλιο. Τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν αύριο Τρίτη, στις 16:45 (ώρα Ελλάδος).

«Οι κεφαλαιαγορές προσβλέπουν σε περαιτέρω ενίσχυση μετά την απρόσμενη άνοδο της Παρασκευής και παρά το μειωμένο τζίρο εν μέσω διακοπών», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Τζον Πέρσον, αναλυτής της Infinity Brokerage Services.

Στις 19:21 (ώρα Ελλάδος), ο Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.414,34 μονάδες αυξημένος κατά 0,99% και ο Nasdaq στις 1.728,92 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 1,58%.

Σημαντικά κέρδη (4,01%) καταγράφει ο τίτλος της αμερικανικής εταιρείας οικιακού εξοπλισμού Lowe’s. Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης η παραπάνω εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2003 τα κέρδη της ανήλθαν σε 597 εκατ. δολ. ή 75 σεντς ανά μετοχή σημειώνοντας άνοδο κατά 27,8% έναντι του αντίστοιχου περυσινού χρονικού διαστήματος. Η αύξηση αυτή ήταν μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 17% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2002 φθάνοντας τα 8,8 δισεκ. δολ. .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα