Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2003 07:02
UPD:07:03

ΑΝΟΔΙΚΑ, για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, σε σύνολο εννέα, κινούνται οι ιαπωνικοί δείκτες, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για τη στέγαση στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε, ότι ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης επιταχύνεται στην μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Μετοχές εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Fuji Photo Film Co., σημείωναν κέρδη.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στις 10.261,77 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix σημείωνε άνοδο κατά 0,8%, φθάνοντας στις 998,10 μονάδες. Από τις 7 Αυγούστου, ο Nikkei έχει κερδίσει συνολικά ποσοστό 11% και ο Topix, ποσοστό της τάξης του 9%.

«Βλέπουμε συγκεκριμένα σημάδια για οικονομική ανάκαμψη τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ιαπωνία και αυτά αποτελούν την πιο πειστική εξήγηση για τη συνέχιση του ράλι», ανέφερε ο Tetsuo Inoue, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 100 εκατ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την UAM Japan Inc. στο Τόκυο. Ο ίδιος ανέφερε ότι προτιμά μετοχές εταιρειών κατασκευής μηχανολογικού εξοπλισμού, αλλά δεν τις κατονόμασε.

Οι μετοχές των ασιατικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ, όπως της Toshiba Corp. και της Venture Corp., οι οποίες προμηθεύουν με εξαρτήματα εκτυπωτών την Hewlett-Packard Co., κινούντο πτωτικά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της δεύτερης σε μέγεθος κατασκευάστριας προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο για το τρίτο τρίμηνο, τα οποία δεν συνέπεσαν με τις προβλέψεις μερίδας οικονομικών αναλυτών.

Αλλού στην περιφέρεια, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 0,5%, σημειώνοντας άνοδο για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. Οι μετοχές της LG Electronics Inc. κινούντο ανοδικά, μετά την αναθεώρηση προς τα πάνω των προβλέψεων για τα κέρδη της, από την J.P. Morgan Securities.

Στην Ταϊβάν, ο δείκτης TWSE κέρδιζε ποσοστό 0,4% με τις μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. να κάνουν ράλι για έκτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί για την πορεία των πωλήσεων chip, οι οποίες εκτιμάται ότι θα αυξηθούν.

Στη Ν. Ζηλανδία διεκόπησαν οι συναλλαγές, μετά από τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στην περιφέρεια κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα και τις Φιλιππίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα