Zurich Financial Services AG : Κέρδη αντί ζημιών το α' εξάμηνο

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2003 09:41
UPD:09:42

Κέρδη, αντί ζημιών, μετά την αύξηση των ασφαλίστρων για τη βελτίωση των εργασιών της, εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ελβετίας, Zurich Financial Services AG.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg News, τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 701 εκατ. δολ. έναντι ζημίας 2,03 δισ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν, ότι, τα καθαρά κέρδη της Zurich Financial Services AG θα ανήρχοντο σε 534 εκατ. δολ. Σημειώνεται, ότι, τα ασφάλιστρα για τα συμβόλαια αποζημιώσεων ακίνητης περιουσίας αυξήθηκαν κατά 29% και τα αντίστοιχα για τον κλάδο ζωής σε ποσοστό της τάξης του 31%.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, James Schiro, προχώρησε στην πώληση τμημάτων της εταιρείας, αξίας 1,3 δισ. δολ. και μειώνει το προσωπικό κατά 4.500 εργαζομένους, μετά τις ζημίες ύψους 3,4 δισ. δολ. που εμφάνισε η εταιρεία πέρυσι. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Zurich Financial ευνοείται και από την πορεία των Χρηματιστηρίων, το χαμηλότερο κόστος και τις υψηλότερες τιμές για την ασφάλιση αυτοκινήτων και κτιρίων.

Το πρόγραμμα μείωσης του κόστους λειτουργίας, απέφερε στην εταιρεία 540 εκατ. δολ. το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η Allianz, η υπ' αριθμόν ένα ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, ανακοίνωσε την εβδομάδα που πέρασε, κέρδη, για πρώτη φορά μέσα σε πέντε τρίμηνα, αποτέλεσμα της αύξησης των ασφαλίστρων σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους λειτουργίας, όπως επίσης και η Axa, η οποία εμφάνισε αύξηση των λειτουργικών της κερδών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα