Nestle S.A. : 51% μείωση των κερδών το α' εξάμηνο

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2003 09:55

Μείωση των κερδών, σε ποσοστό της τάξης του 51%, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο του έτους, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων στον κόσμο, Nestle S.A.

Oπως μετέδωσε το Bloomberg News, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 2,78 δισ. ελβετικά φράγκα ή 7,19 φράγκα ανά μετοχή, έναντι 5,66 δισ. φράγκων ή 14,57 φράγκα ανά μετοχή, που ήταν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Η διοίκηση της εταιρείας, που παράγει μεταξύ άλλων τα PowerBars και τα παγωτά Haagen-Dazs, εκτιμά ότι το κλίμα στις κεφαλαιαγορές θα είναι καλύτερο κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η Nestle και η Unilever, που παράγει το τσάϊ Lipton tea, περιορίζουν το κόστος, καθώς οι δαπάνες των καταναλωτών μειώνονται και το δολάρiο των ΗΠΑ υποχωρεί έναντι του ελβετικού φράγκου και του ευρώ.

Οι πωλήσεις της Nestle αυξήθηκαν σε ποσοστό 5,5% και περισσότερο από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών που προέβλεπαν ότι αυτές θα αυξάνοντο κατά 4,8%. Για το σύνολο της χρήσης, η ανάπτυξη των οργανικών πωλήσεων της εταιρείας εκτιμάται ότι θα έχει ρυθμό αύξησης από 5% έως 6%.

Αντιθέτως, η Unilever, αναθεώρησε προς τα κάτω τον Ιούνιο τις προβλέψεις της για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, ανακοινώνοντας ότι οι πωλήσεις των υπ' αριθμόν ένα σημάτων της, θα αυξηθούν κατά 4%, έναντι 5% και 6% που προέβλεπε νωρίτερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα