Qantas Airways Ltd. : Ζημίες το α' εξάμηνο της χρήσης

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2003 07:14

ΖΗΜΙΕΣ, για πρώτη φορά, από τη στιγμή που άρχισε να πουλά τις μετοχές της το 1995, εμφάνισε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας, Qantas Airways Ltd., μετά τον πόλεμο στο Ιράκ και την επιδημία της άτυπης πνευμονίας, SARS, καθώς αναγκάστηκε να ακυρώσει το 1/5 των πτήσεών της διεθνώς και να μειώσει κατά 2.800 τις θέσεις εργασίας.

Οι καθαρές ζημίες της Qantas ανήλθαν σε 9 εκατ. δολ. Αυστραλίας (5,9 εκατ. δολ. ΗΠΑ) το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, από κέρδη 274,5 εκατ. δολ. Αυστραλίας που είχε εμφανίσει κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας, Geoff Dixon, είπε σήμερα, ότι ενδέχεται να δημιουργήσει μία νέα εταιρεία χαμηλού κόστους για εσωτερικές πτήσεις, προκειμένου να ανταγωνιστεί την Virgin Blue Pty του Richard Branson, η οποία κατέχει μερίδιο 30% της αεροπορικής αγοράς της Αυστραλίας. Επίσης, σχεδιάζει να αντικαταστήσει τους υπαλλήλους μερικής απασχόλησης με μόνιμους χαμηλού κόστους και συμπλήρωσε ότι η προοπτική της Qantas παραμένει ενδιαφέρουσα.

Οι μετοχές της εταιρείας κέρδιζαν πέντε σεντς, φθάνοντας στα 3,15 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 12 μ.μ. στο Σίδνεϋ, τοπική ώρα. Συνολικά φέτος η μετοχή έχασε ποσοστό 18%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα