Νέωριο Σύρου: Kαθέλκυση κρουαζιερόπλοιου

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2003 13:26

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 18 Αυγούστου, η καθέλκυση του κρουαζιερόπλοιου Annaliesse που ναυπηγείται στο Νεώριο Σύρου. Το πλοίο έχει παραγγελθεί από την κυπριακών συμφερόντων εταιρεία Liveras Yachts μαζί με το αδελφό σκάφος Alyssia του οποίου η καθέλκυση θα γίνει σε περίπου έξι μήνες.

To Annaliesse, σύμφωνα με ανακοίνωση της Nεώριο Ναυπηγεία Σύρου, έχει μήκος 85,22 μέτρα πλάτος 14 μέτρα και έχει σχεδιαστεί για τη φιλοξενία 36 επιβατών με υψηλότατες προδιαγραφές άνεσης και ασφάλειας. Το πρόγραμμα ναυπήγησης των δύο πολυτελών κρουαζιερόπλοιων υλοποιείται από το Νεώριο Σύρου μέσα στο συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα. Το πλοίο που μόλις καθελκύστηκε προβλέπεται να παραδοθεί στην πλοιοκτήτρια εταιρεία εντός των προσεχών δύο μηνών, ενώ το δεύτερο πλοίο τους πρώτους μήνες του 2004.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα το Νεώριο προχώρησε σε επενδύσεις συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ. Σημαντικό τμήμα των επενδύσεων αποτελεί η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ship lift που ουσιαστικά εγκαινιάστηκε με απόλυτη επιτυχία στην πράξη, κατά την καθέλκυση του Annaliesse.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, με την ανάληψη του προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ, το Νεώριο δραστηριοποιείται εκ νέου στις ναυπηγήσεις και μάλιστα στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο των πολυτελών επιβατηγών και Mega Yachts, για τον οποίο εμφανίζεται σημαντική ζήτηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα