Κλίμα αισιοδοξίας στη Wall Street

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2003 17:18

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν από την αρχή της συνεδρίασης στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης μετά από μία σειρά ενθαρρυντικών ανακοινώσεων για την οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Πιο αναλυτικά, οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 8 Φεβρουαρίου σημειώνοντας πτώση μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, την εβδομάδα μέχρι τις 16 Αυγούστου οι εν λόγω αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 386.000 μειωμένες κατά 17.000 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Παράλληλα, αύξηση της τάξεως του 0,4% σημείωσε τον περασμένο μήνα ο βασικός οικονομικός δείκτης του ινστιτούτου Conference Board έναντι ανόδου 0,3% -βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων- τον Ιούνιο. Η αύξηση αυτή ήταν σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στις 19:00 θα δοθεί στη δημοσιότητα ο δείκτης βιομηχανίας Philadelphia Fed Αυγούστου, ο οποίος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 10 τον Αύγουστο από 8,3 τον Ιούλιο.

Θετικό αντίκτυπο στην πορεία των αγορών είχε και η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της αμερικανικής Intel ότι «βλέπει» αύξηση των πωλήσεων προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η μετοχική τιμή της κορυφαίας εταιρείας μικροεπεξεργαστών στον κόσμο ενισχύεται κατά 1,30% συμπαρασύροντας προς τα πάνω τις μετοχές ομοειδών εταιρειών και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Στις 16:53 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.446,07 μονάδες αυξημένος κατά 0,52% και ο Nasdaq στις 1.779,78 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,73%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα