Καταγγελίες Πρ. Παυλόπουλου για την πορεία του Γ' ΚΠΣ

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2003 12:43

ΣΟΒΑΡΕΣ καταγγελίες για την πορεία υλοποίησης του Γ' ΚΠΣ διατυπώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πρ. Παυλόπουλος με ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή.

Ο βουλευτής χαρακτηρίζει απογοητευτική την πορεία εκτέλεσης του Γ' ΚΠΣ και καταγγέλλει ότι η πραγματική αξιοποίηση των πόρων σε έργα δεν υπερβαίνει το 15% του συνόλου.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης καλείται να ενημερώσει τη Βουλή:

- Σε ποιο ποσοστό του αρχικού προϋπολογισμού αντιστοιχούν τα ως τώρα ενταγμένα έργα μετά τις εκπτώσεις

- Ποιο είναι το ποσοστό της ως τώρα πραγματικής απορρόφησης

- Ποιες είναι συνέπειες στην εισροή των κοινοτικών πόρων από τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν κατά την υποβολή των προτεινομένων σχεδίων στην Ε.Ε. και ως εκ τούτου την καθυστερημένη ενεργοποίησή τους.

- Ποιες είναι οι απώλειες από τη σημαντική καθυστέρηση ένταξης έργων και υπογραφής συμβάσεων χρηματοδότησης του προγράμματος «Interreg III»

- Ποιες είναι οι παρατηρήσεις της Ε.Ε. για την πορεία του Γ' ΚΠΣ όπως αυτές έχουν ενσωματωθεί σε έκθεση έλεγχου η οποία δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα αν και είναι κατατεθειμένη στο υπουργείο Οικονομικών από το Μάιο του 2002 και τέλος

- Ποιος είναι ο ρόλος της ΜΟΔ Α.Ε., πόσοι υπάλληλοι υπηρετούν σε αυτή, με διαδικασία προσελήφθησαν και με ποια διαδικασία προσελήφθη και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΜΟΔ Α.Ε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα