Eurodrip : Αύξηση πωλήσεων και καθαρών κερδών στο α' εξάμηνο

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2003 12:47
UPD:12:51

Αύξηση όλων των μεγεθών της εμφάνισε η Eurodrip στο πρώτο εξάμηνο του έτους, με σημαντική άνοδο τόσο στα αποτελέσματα της μητρικής όσο και στα ενοποιημένα αποτελέσματα του ομίλου.

Τα προ φόρων κέρδη της μητρικής ανήλθαν σε 619.878 ευρώ έναντι 476.687 ευρώ την αντίστοιχη χρονική περίοδο, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 30%. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 9.053.594 ευρώ από 8.629.421 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 5%.

Οσον αφορά στα αποτελέσματα του ομίλου, τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν κατά 1,36%, φθάνοντας σε 1.109.533 εκατ. έναντι 1.094.710 ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 18.180.752 ευρώ από 15.602.132 ευρώ, μια αύξηση της τάξης του 16,53%.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η αύξηση του τζίρου και των κερδών σε επίπεδο μητρικής και ομίλου είναι αποτέλεσμα αφ' ενός μεν της ολοκληρωτικής και αποτελεσματικής ένταξης των νέων γραμμών παραγωγής στο σύστημα παραγωγής της εταιρείας και αφ 'ετέρου στην διεύρυνση του εμπορικού δικτύου της εταιρείας τόσο σε τοπικό (ελληνική αγορά), όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η δημιουργία ενός έντονα ανταγωνιστικού και αποτελεσματικού εμπορικού δικτύου, στην Ελληνική και Διεθνή αγορά, είναι στρατηγικός στόχος της εταιρείας, η οποία έχει επενδύσει και δεσμεύσει υψηλά κεφάλαια στο παρελθόν, όπως επίσης προτίθεται να επενδύσει και στο μέλλον.

Πιστεύοντας ότι μαζί με τα νέα προϊόντα τα οποία ευρίσκονται στο στάδιο των δοκιμών (αναμένεται η εισαγωγή τους στην αγορά αρχές Σεπτεμβρίου), την πλήρη δραστηριότητα του τμήματος των project (turn key) καθώς και την εκμετάλλευση του τομέα της διαχείρισης νερού είναι οι τέσσερις βασικοί άξονες της μελλοντικής ανάπτυξης της εταιρείας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η έντονη λειψυδρία που παρουσιάστηκε στην Ευρώπη και παγκοσμίως δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για ζήτηση των προϊόντων του Ομίλου με δεδομένο ότι τα συστήματα στάγδην άρδευσης εξοικονομούν νερό μέχρι και 50%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα