Μικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2003 19:02
UPD:19:07

ΜΙΚΤΗ εικόνα παρουσίασαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας στον απόηχο της είδησης ότι η αμερικανική Intel αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις της στο τρίμηνο που ολοκληρώνεται στις 27 Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η κορυφαία εταιρεία μικροεπεξεργαστών στον κόσμο ανέβασε το στόχο για τα έσοδα τρίτου τριμήνου στα 7,3-7,8 δισ. δολ. έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 6,9-7,5 δισ. δολ. Ανέφερε επίσης αυξημένα περιθώρια κερδοφορίας και ισχυροποίηση της μονάδας της Architecture Group.

Η μετοχή της γαλλο-ιταλικής ομοειδούς εταιρείας STMicroelectronics ενισχύθηκε κατά 4,21%. Mεγαλύτερη άνοδο, πάνω από 6%, κατέγραψε επίσης η μετοχή της ολλανδικής ASML, ενώ η γερμανική Infineon Technologies ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 5,8%.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκαν οι τράπεζες, κυρίως οι βρετανικές. H μετοχή της Barclays υποχώρησε κατά 1%, ενώ η γερμανική Deutsche Bank καταγράφει απώλειες της τάξεως του 2,20%.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές των ασφαλειών με τη βρετανική Aviva να κλείνει μειωμένη κατά 1,75%. Η γερμανική Allianz υποχωρεί κατά 1,70%.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσείλκυσε η μετοχή του ελβετο-σουηδικού μηχανολογικού ομίλου ABB, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος παραγωγής ενέργειας στις ΗΠΑ. Η μετοχική του τιμή σημείωσε άνοδο άνω του 4%.

Ανοδο σημείωσε και ο τίτλος του ολλανδικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου KPN μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/08/22/810288.htm .

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.225,9 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,06%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.328,99 μονάδες με κέρδη 0,68%, ενώ στη Φρανκφούρτη, περίπου δύο ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, ο δείκτης Xetra DAX υποχωρεί κατά 0,63%, στις 3.542 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα