Ο υφυπουργός Οικονομίας για τη φορολογική μεταρρύθμιση

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2003 13:46

Για ριζικές αλλαγές, που ανακουφίζουν τον Ελληνα φορολογούμενο και απλοποιούν το φορολογικό σύστημα με τη φορολογική μεταρρύθμιση, μίλησε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Απόστολος Φωτιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Φωτιάδη, που είναι υπεύθυνος των εσόδων, μετά και τα τέσσερα τελευταία φορολογικά νομοσχέδια, οι τρεις στους τέσσερις Ελληνες που υποβάλουν φορολογική δήλωση, δεν πληρώνουν φόρο, τριπλασιάστηκε το αφορολόγητο όριο, μειώθηκε η φορολογία των προσωπικών εταιρειών, ενώ παράλληλα ενισχύθηκε το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων.

Παράλληλα στα συν της φορολογικής μεταρρύθμισης ενέταξε την κατάργηση της υποχρεωτικής αυτοπρόσωπης παρουσίας των φορολογουμένων στις ΔΟΥ, ενώ ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της φορολογικής μεταρρύθμισης, είναι ήδη αισθητά στους Ελληνες πολίτες.

Το ζήτημα, είπε, των σχέσεων πολιτείας και φορολογουμένων ήταν μείζον και πιστεύω ότι λύθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Αν η φοροδιαφυγή, τόνισε, ήταν περισσότερο περιορισμένη, οι φορολογικές ελαφρύνσεις θα ήταν ακόμα γενναιότερες. Ακόμη ο υφυπουργός χαρακτήρισε ικανοποιητικούς τους ρυθμούς εσόδων στην Κρήτη.

Τέλος ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε αίτημα του δημάρχου Ηρακλείου για παραχώρηση στο δήμο ακινήτων που ανήκουν στη κτηματική εταιρεία του Δημοσίου στην οποία ο κ. Φωτιάδης είναι πολιτικός προϊστάμενος.

Ο κ. Φωτιάδης κατά την επίσκεψη του στο Ηράκλειο συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας, τον νομάρχη, τον δήμαρχο, με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων, ενώ επισκέφθηκε και οικονομικές υπηρεσίες του Νομού.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα