Στα περυσινά επίπεδα οι πωλήσεις του ομίλου «Ηρακλής»

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2003 18:40

Πωλήσεις 278 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα ο Ομιλος Εταιριών Ηρακλής για το πρώτο εξάμηνο του 2003, στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Οι όγκοι πωλήσεων και παραγωγής παρουσίασαν ανάκαμψη μετά τη μείωση η οποία σημειώθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003 ως συνέπεια των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο όγκος εγχώριων πωλήσεων τσιμέντου αυξήθηκε κατά 2,8% και ανήλθε σε 2,74 εκατομμύρια τόνους, ενώ ο όγκος των εξαγωγών παρουσίασε μικρή μείωση ανερχόμενος σε 1,47 εκατομμύρια τόνους.

Τα λειτουργικά έξοδα παρουσίασαν μείωση κατά 7,8% έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2002, οφειλόμενη κυρίως στη βελτιωμένη αποδοτικότητα του Ομίλου ως επακόλουθο της υλοποίησης του προγράμματος εθελουσίας εξόδου προσωπικού των προηγούμενων ετών.

Τα λειτουργικά έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 42,2 εκατ. ευρώ, αντικατοπτρίζοντας την προαναφερθείσα αύξηση του όγκου εγχώριων πωλήσεων τσιμέντου.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 40 εκατ. ευρώ, έναντι 16,5 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2002, κατά το οποίο είχαν σχηματισθεί προβλέψεις αποζημίωσης προσωπικού λόγω εξόδου από την υπηρεσία ύψους 19,6 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα