Νέα άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2003 19:00
UPD:19:05

ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ πρόσημο έκλεισε και σήμερα η πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη παρά την ενδοσυνεδριακή διόρθωση μετά την υποχώρηση των αγορών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έκλεισε ιστις 3.322,95 μονάδες αυξημένος κατά 1,31%, στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI στις 5.201 μονάδες με κέρδη 0,41%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX ενισχύεται κατά 0,64% έχοντας φθάσει τις 3.505 μονάδες.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε οριακή πτώση κατά 0,20% διαμορφούμενος στις 4.198 μονάδες.

Αξιόλογα κέρδη (5,94%) κατέγραψε η μετοχή της γαλλικής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Carrefour, καθώς τα αποτελέσματά της στο πρώτο εξάμηνο υπερέβησαν τις προσδοκίες της αγοράς. Παράλληλα, η διοίκηση αναθεώρησε προς τα πάνω την αρχική της εκτίμηση σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις της εταιρείας στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Εντυπωσιακή άνοδο, άνω του 14%, σημείωσε η μετοχή του ελβετο-σουηδικού μηχανολογικού ομίλου ABB, ο οποίος ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την άντληση ενός δισ. ελβετικών φράγκων με την έκδοση των μετατρέψιμων σε μετοχές ομολόγων.

Αντιθέτως, σημαντικές απώλειες (5,14%) εξακολουθεί καταγράφει έως αυτή την ώρα η μετοχή του γερμανικού ομίλου αντασφαλειών Munich Re, ο οποίος εμφάνισε ζημίες για πέμπτο διαδοχικό τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα