Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2003 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Tokyo Electron Ltd. και της Sony Corp., καθώς οι εκθέσεις για τη βιομηχανική παραγωγή στη χώρα και την ανάπτυξη της οικονομίας στις ΗΠΑ, δείχνουν ότι τα κέρδη θα αυξηθούν από την άνοδο της ζήτησης σε διεθνές επίπεδο.

«Υπάρχει συνεχής αλληλουχία καλών οικονομικών στοιχείων», ανέφερε ο Alex Muromcew, ο οποίος διαχειρίζεται 600 εκατ. δολ. σε μετοχές διεθνώς, με την Loomis Sayles & Co., στο Σαν Φρανσίσκο. Ο ίδιος, αύξησε προσφάτως το μερίδιό του σε ιαπωνικές μετοχές.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στις 10,289,00 μονάδες στις 12:31' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix σημείωνε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 998,92 μονάδες. Οι μετοχές που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, αποτελούσαν τα 2/5 των συνολικών κερδών του δείκτη, μετά την πρόβλεψη της κυβέρνησης, ότι η παραγωγή θα αυξηθεί αυτόν τον μήνα μετά την ταχύτερη ανάπτυξη στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά της Ιαπωνίας.

Αλλού στην Ασία, στην Ταϊβάν, ο δείκτης TWSE, κέρδιζε ποσοστό 1,7%. Οι μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ, όπως της Hon Hai Precision Industry Co. και της United Microelectronics Corp., σημείωναν κέρδη, μετά την έκθεση, η οποία έδειξε ότι στις ΗΠΑ οι επιχειρήσεις προχώρησαν στην προμήθεια λογισμικού και άλλων εξαρτημάτων με τον ταχύτερο ρυθμό μέσα σε τρία χρόνια.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng κέρδιζε ποσοστό 0,8%. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές των εταιρειών που έχουν πελάτες στις ΗΠΑ, όπως της Li & Fung Ltd.

Οι δείκτες στη Σιγκαπούρη, τις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία και την Κίνα, ήταν οι μόνοι που κινούντο πτωτικά στα ασιατικά χρηματιστήρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα