Πρόστιμα 87.000 ευρώ σε πέντε εισηγμένες από την Ε.Κ.

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2003 17:46

Tην επιβολή προστίμων ύψους 87.000 εκατ. ευρώ στις εισηγμένες εταιρείες MLS Πληροφορική, Stabilton, Δέλτα Συμμετοχών, Ιατρικό Κέντρο και Πειραιώς Χρηματοδοτικές Μισθώσεις αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Συγκεκριμένα αποφάσισε:

- Την επιβολή προστίμου ύψους 12.000 ευρώ στην εταιρεία MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ διότι το περιεχόμενο του ετήσιου δελτίου δεν περιλάμβανε όλα τα στοιχεία που προβλέπει η απόφαση 5/204/14.11.2000.

- Την επιβολή προστίμου ύψους 20.000 ευρώ στην εταιρεία STABILTON AE λόγω καθυστέρησης στη δημοσίευση περιοδικών οικονομικών καταστάσεων.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πραγματοποιεί την εκτέλεση ενός ελεγκτικού προγράμματος για τη διαφάνεια της χρήσης των κεφαλαίων που άντλησαν οι εισηγμένες εταιρίες κατά την περίοδο 1998 -2002.

Ειδικότερα εξετάζονται οι περιπτώσεις τυχόν παραβάσεων σε σχέση με την αλλαγή της χρήσης των αντληθέντων κεφαλαίων, χωρίς να ενημερωθεί εγκαίρως η αγορά και το επενδυτικό κοινό.

Στο πλαίσιο αυτό διαπιστώθηκαν παραβάσεις για μη έγκαιρη ενημέρωση στις τρεις παρακάτω περιπτώσεις: Στην Πειραιώς Χρηματοδοτικές Μισθώσεις Α.Ε. όπου επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ, στο Ιατρικό Κέντρο Α.Ε. όπου επιβάλλεται πρόστιμο 15.000 ευρώ και στη ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. ύψους 30.000 ευρώ.

Επίσης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε ότι οι εταιρείες που εισάγονται στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί φορολογικά για όλες τις χρήσεις, όπως ισχύει και για την Κύρια Αγορά.

Τέλος, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:

- Το διορισμό χρηματιστηριακών εκπροσώπων στις εταιρείες ‘’ΩΜΕΓΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.’’, ‘’ΠΕΝΤΕΔΕΚΑΣ ΑΕΠΕΥ’’, ‘’ΕUROCORP ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.’’, ‘’ΕΓΝΑΤΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ’’, ‘’ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΧΕΠΕΥ’’ και ‘’STANDARD SECURITIES ΑΧΕΠΕΥ’’.

- Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας ‘’IΒG ΑΕΔΑΚ’’ μετά από σχετικό αίτημα των μετόχων της.

- Την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΑΕΛΔΕ ‘’HOLD AND BUY’’, ‘’ANΟΔΙΚΗ’’, ‘’ΒULL & BEAR ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ’’ και ‘’PREMIUM FINANCE’’ επειδή διαπιστώθηκαν μετά από ελέγχους σοβαρές παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

- Την απαγόρευση της λειτουργίας της ΑΕΛΔΕ SAN SPIRO με έδρα την Κέρκυρα διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της κεφαλαιαγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα