Αυξημένες κατά 15,2% οι πωλήσεις του ομίλου Χατζηιωάννου

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2003 17:48

Αύξηση πωλήσεων κατά 15,2% στα 65,72 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο όμιλος Χατζηιωάννου στο πρώτο εξάμηνο του 2003 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Στις πωλήσεις του εξαμήνου δεν περιλαμβάνονται οι πωλήσεις της εταιρίας Apple Boxer η οποία μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2003, ενώ προσμετρούνται οι πωλήσεις της εταιρίας S & R GmbH η οποία ενοποιήθηκε για πρώτη φορά με αποτέλεσμα η συγκριτική αύξηση του κύκλου εργασιών να διαμορφώνεται στο 10,54%. Ποσοστό άνω του 50% των πωλήσεων διοχετεύτηκε στο εξωτερικό ικανοποιώντας και τις πλέον απαιτητικές αγορές.

Τα κέρδη προ φόρων μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 6 εκατ. ευρώ έναντι 6,5 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2002. Στο περυσινό αποτέλεσμα περιλαμβάνονται κέρδη 1,7 εκατ. ευρώ από την πώληση της συμμετοχής στην Blue Point και τα κέρδη περιόδου της Apple Boxer, ενώ στο φετινό αποτέλεσμα περιλαμβάνεται κέρδος 0,9 εκατ .ευρώ από την πώληση της συμμετοχής της Apple Boxer και τα κέρδη περιόδου της S & R GmbH.

Το πραγματικό προ φόρων αποτέλεσμα μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας είναι αυξημένο κατά 7,1%. Η βελτίωση των μεγεθών του ομίλου οφείλεται κυρίως στις επιδόσεις της παραγωγικής μονάδας της εταιρίας Vertical ABEE η οποία εμφάνισε αύξηση πωλήσεων κατά 28% στα 29 εκατ.ευρώ και κερδών κατά 150% στα 2,45 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα