ΠΑΣΕΓΕΣ: Σε θετική κατεύθυνση τα μέτρα για τους αγρότες

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2003 16:58

Σε θετική κατεύθυνση κινούνται τα μέτρα για τους αγρότες που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας.

Τα μέτρα, όπως εκτιμά, θα έχουν άμεση επίπτωση στο εισόδημα των Ελλήνων παραγωγών, το οποίο τα τελευταία χρόνια συρρικνώνεται ή σε άλλες περιπτώσεις παραμένει στάσιμο. Ειδικότερα, η δραστική μείωση τον ειδικού φόρου στο πετρέλαιο μειώνει σαφώς το κόστος παραγωγής, αλλά κυρίως «αποενοχοποιεί τους αγρότες απομακρύνοντας τους συνολικά από έκνομες καταστάσεις».

Παράλληλα ο κ.Καραμίχας υπογραμμίζει ότι τόσο ο μέσος αγρότης όσο και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί απαλλάσσονται από ένα γραφειοκρατικό και χρονοβόρο σύστημα πού επιβάρυνε τα τελευταία χρόνια την αγροτική οικονομία.

Εξάλου σημαντική ώθηση στην περαιτέρω εκμηχάνιση της ελληνικής γεωργίας, κατά τον κ. Καραμίχα, πρόκειται να δώσει η μείωση του ΦΠΑ από 18% σε 8% για τα αγροτικά μηχανήματα, εργαλεία και εφόδια, εάν η Ευρωπαϊκή Ενωση κάνει δεκτό το ελληνικό αίτημα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα