Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2003 07:02
UPD:07:31

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικοί δείκτες. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της NTT DoCoMo Inc., μετά την ανακοίνωση της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας ασύρματης τηλεφωνίας στον κόσμο, ότι η εισφορά της κινητής τηλεφωνίας, διεθνώς, ενδέχεται να μειωθεί το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο δείκτης Nikkei έχανε ποσοστό 0,4% φθάνοντας στις 10.603,99 μονάδες στις 12:41' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Απώλειες 0,6% σημείωνε ο δείκτης Topix, φθάνοντας στις 1.023,76 μονάδες. Οι μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών, οι οποίες κέρδισαν ως κλάδος ποσοστό 35% φέτος, εμφάνιζαν τις μεγαλύτερες απώλειες στον Topix, αποτελώντας περίπου τα 2/5 της πτώσης του.

«Η βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών είναι τώρα μια ώριμη αγορά», ανέφερε ο Edwin Merner, ο οποίος διαχειρίζεται 600 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Atlantis Investment Research Corp., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Οι μέρες της εύκολης ανάπτυξης τελείωσαν».

Αλλού στην περιφέρεια, οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου των κομπιούτερ, όπως της Venture Corp. στη Σιγκαπούρη και της Semiconductor Manufacturing Co. στην Ταϊβάν, σημείωναν κέρδη, μετά την αναθεώρηση (για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες), της Intel Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής chip στον κόσμο, ότι οι πωλήσεις της το τρίτο τρίμηνο του έτους θα είναι μεγαλύτερες, καθώς αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση.

Ο δείκτης Straits Times στη Σιγκαπούρη, σημείωνε κέρδη για τρίτη εβδομάδα σε σύνολο τεσσάρων, τη στιγμή που ο TWSE στην Ταϊβάν, κέρδιζε ποσοστό 0,2%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 έχανε ποσοστό 0,4%, με τις μετοχές των εταιρειών του κλάδου εξόρυξης, όπως της BHP Billiton και της Alumina Ltd. να οδηγούν την πτώση, μετά την μείωση της τιμής των μετάλλων.

Οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ και τη Ν. Κορέα παρουσίαζαν ελαφρά διαφοροποίηση, τη στιγμή που οι αντίστοιχοι στην Κίνα σημείωναν απώλειες. Ολοι οι άλλοι δείκτες στην περιφέρεια κινούντο ανοδικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα