Δεν αναμένει μείωση των ευρωεπιτοκίων η CSFB

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2003 14:10

ΤΗΝ EKTIMHΣΗ τους ότι οι αναπτυξιακοί ρυθμοί της ευρωπαϊκής οικονομίας θα επιταχυνθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους διατυπώνουν αναλυτές της Credit Suisse First Boston σε πρόσφατη έκθεσή τους.

Η CSFB δεν προχωρά σε θετική αναθεώρηση των προβλέψεών της για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης, όπως οι περισσότεροι αναλυτές που καλύπτουν την αμερικανική και ασιατική οικονομία, σημειώνει ωστόσο πως οι βελτιωμένες προσδοκίες για τις οικονομίες αυτές υποστηρίζουν το σενάριο της ανάπτυξης της Ευρωζώνης κατά 0,7% φέτος και 2% το 2004.

Παράλληλα, ο ελβετικός οίκος αναμένει πως με την αυξημένη οικονομική δραστηριότητα σε περιοχές εκτός της Ευρωζώνης και με την κατά 5% υποχώρηση του ευρώ από τα τέλη του Μαΐου, οι εξαγωγές θα συμβάλουν περισσότερο στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ.

Η CSFB αναφέρει επίσης ότι δεν αναμένει περαιτέρω μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εκτός εάν σημειωθεί σημαντική ενίσχυση του ευρώ, ή επιδείνωση της εμπιστοσύνης για κάποιον άλλο λόγο. Η παραπάνω άποψη, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, επιβεβαιώθηκε και από τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΕΚΤ, Λουκά Παπαδήμου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα