Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2003 07:02
UPD:07:05

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Sony Corp. και της Samsung Electronics Co., μετά τις εκθέσεις των χρηματιστηριακών εταιρειών των ΗΠΑ για την πορεία της International Business Machines Corp. (IBM) και των κατασκευαστών ημιαγωγών, οι οποίες ανέφεραν ότι οι εταιρικές δαπάνες για την προμήθεια κομπιούτερ και των συστημάτων τους, θα αυξηθούν.

«Οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας στην Ασία, είναι ιδιαίτερα ελκυστικές αυτήν την περίοδο, καθώς η ζήτηση των εταιρειών για την προμήθεια κομπιούτερ αρχίζει να αυξάνεται στις ΗΠΑ και θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο», ανέφερε ο Angelo Corbetta, ο οποίος διαχειρίζεται 120 δισ. δολ. διεθνώς σε μετοχές με την Pioneer Investment Management Ltd. στη Σιγκαπούρη.

Μετοχές της Samsung Electronics, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών, αποτελούν το δέκατο κατά σειρά κομμάτι του χαρτοφυλακίου του.

Ανοδικά κινούντο και οι ιαπωνικές μετοχές, μετά την εισήγηση της Morgan Stanley προς τους επενδυτές, να αγοράσουν περισσότερες κρατικές μετοχές, καθώς επιταχύνεται η ανάκαμψη στη χώρα, μετά τη μείωση των επισφαλών δανείων. Τραπεζικές μετοχές, όπως της Mizuho Financial Group Inc., κινούντο ανοδικά.

Ο δείκτης Nikkei, κέρδιζε ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στις 10.866,86 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix κέρδιζε ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στις 1.042,85 μονάδες, με τις μετοχές των εταιρειών του κλάδου των κομπιούτερ να αποτελούν περισσότερο από το 1/4 των συνολικών κερδών του δείκτη. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωνε κέρδη 1,3% και στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE κέρδιζε ποσοστό 0,5%.

Στη Σιγκαπούρη ο Straits Times υποχωρούσε για πρώτη φορά σε σύνολο πέντε συνεδριάσεων. Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο του τουρισμού κινούντο πτωτικά, μετά την είδηση ότι ένας άνδρας παρουσίασε τα συμπτώματα του SARS. Αυτό είναι το πρώτο κρούσμα από τις 31 Μαΐου, που η νήσος δεν αντιμετώπιζε την επιδημία της άτυπης πνευμονίας.

Στη Ν. Ζηλανδία, ο δείκτης NZSX 40, ήταν ο μόνος που σημείωνε απώλειες από τους υπόλοιπους δείκτες στα Χρηματιστήρια της περιφέρειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα