Θεματική ανάκαμψη στη Σοφοκλέους

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2003 16:58

H πορεία του Γ.Δ. στη σημερινή συνεδρίαση

ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ πρόσημο έκλεισε τελικά ο γενικός δείκτης χάρη στο μπαράζ των τοποθετήσεων που σημειώθηκαν σχεδόν σε όλο το φάσμα της αγοράς κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης.

Μέχρι εκείνη την ώρα πάντως το κλίμα ήταν απογοητευτικό με το γενικό δείκτη να καταγράφει απώλειες άνω του 2% διολισθαίνοντας πολύ κοντά στο επίπεδο των 2.000 μονάδων.

Στη συνέχεια, η εντυπωσιακή ανάκαμψη των τραπεζών – με αιχμές την Αlpha και την ΕΤΒΑ- συνέβαλε στη βελτίωση του κλίματος και συμπαρέσυρε σε ανοδική τροχιά την πλειονότητα των μετοχών. Ουραγοί στην προσπάθεια αυτή έμειναν οι τηλεπικοινωνίες, ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΗ, η οποία έκλεισε με σημαντικές απώλειες της τάξεως του 4,21%.

Παράγοντες της αγοράς απέδωσαν τις πιέσεις στη μετοχή της ΔΕΗ στη μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα αυξηθούν από την 1η Σεπτεμβρίου κατά 2,5%.

Η μικρότερη του αναμενομένου αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού δεν αναμένεται να επηρεάσει τα αποτελέσματα της ΔΕΗ στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης, εκτιμά η P&K Securities. Ενδέχεται ωστόσο να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην κερδοφορία της εταιρείας μακροπρόθεσμα.

Ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών ενισχύθηκε κατά 0,61% και διαμορφώθηκε στις 2.075,21, αν και ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τις 2.009,06.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 475,1 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα περίπου 260 εκατ. ευρώ αφορούν στη μεταβίβαση μετοχών της Alpha Bank σε θεσμικούς επενδυτές.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 234 έκλεισαν με κέρδη, 100 υποχώρησαν και 34 έμειναν σταθερές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα