British Aerospace : Περιορισμός των ζημιών το α' εξάμηνο

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2003 10:36

ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ τις ζημίες της το πρώτο εξάμηνο του έτους, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία αμυντικών συστημάτων της Ευρώπης, BAE Systems Plc, μετά την αύξηση των εσόδων της, από τα αμυντικά προγράμματα στη Βόρειο Αμερική.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg News, οι καθαρές ζημίες της εταιρείας υποχώρησαν στα 47 εκατ. λίρες Αγγλίας (74,8 εκατ. δολ.) ή 1,9 πένες ανά μετοχή, από 63 εκατ. λίρες ή 2,4 πένες ανά μετοχή, που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 0,4%, φθάνοντας στα 5,7 δισ. λίρες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η BAE και η βρετανική κυβέρνηση, συμφώνησαν τον Φεβρουάριο να αναθεωρήσουν τους όρους των συμβάσεων για την κατασκευή του αεροσκάφους Nimrod και του υποβρυχίου Astute, συνολικής αξίας 4,8 δισ. λιρών Αγγλίας, καθώς το κόστος της κατασκευής τους, οδήγησε σε μεγαλύτερες ζημίες από το 1992, πέρυσι, την εταιρεία. Οι μετοχές της ΒΑΕ, κέρδιζαν ποσοστό 38% από την υπογραφή της συμφωνίας.

«Οι προοπτικές, για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, είναι θετικό», ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας, Richard Evans, σε γραπτή του δήλωση προς το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, συμπληρώνοντας : «Εχουμε κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο στη μείωση συγκεκριμένων κινδύνων που έχει η δραστηριότητά μας».

Τέσσερις οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν, ότι, οι καθαρές ζημίες της ΒΑΕ το πρώτο εξάμηνο του έτους, θα διαμορφώνοντο στα 52,5 εκατ. λίρες.

H εταιρεία, πέτυχε συμφωνία συνεργασίας με τη βρετανική κυβέρνηση τον Ιούλιο για 44 αεροσκάφη τύπου Hawk και την περασμένη εβδομάδα για άλλα 24 για την Ινδία, συγχρόνως με την επίτευξη συμφωνίας κατασκευής ακόμη 42 αεροσκαφών που θα κατασκευαστούν στη χώρα, με δική της δικαιοδοσία.

Το μέρισμα για το πρώτο εξάμηνο του έτους, διατηρείται αμετάβλητο, στις 3,7 πένες ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα