Βαρβαρέσος Α.Ε. : Διεύρυνση των ζημιών το α' εξάμηνο

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2003 10:56

Ζημίες 1,16 εκατ. ευρώ, εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο του έτους η Βαρβαρέσος Α.Ε.-Ευρωπαϊκά Νηματουργεία, έναντι ζημιών 507,5 χιλ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, η πορεία των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας, επηρεάστηκε αρνητικά κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, από την παγκόσμια οικονομική ύφεση, που παρατηρήθηκε και η οποία έχει άμεσο αντίκτυπο στην κατανάλωση και κατά συνέπεια στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας.

Παράλληλα, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, η αύξηση της τιμής της πρώτης ύλης, καθώς και οι υψηλές αποσβέσεις, επιβάρυναν σημαντικά τα αποτελέσματα της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας, αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2003 σε ποσοστό 5,4%, φθάνοντας στα 13,74 εκατ. ευρώ, από 13,04 εκατ. ευρώ που ήταν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2002.

Αύξηση σε ποσοστό περίπου 8%, σημείωσαν κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο, οι εξαγωγές, φθάνοντας τα 9,5 εκατ. ευρώ, από 8,8 εκατ. ευρώ αντιστοίχως.

Η διοίκηση της Βαρβαρέσος Α.Ε., επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, ότι παρά τις δυσκολίες, που διέρχεται οι κλάδος, προσδοκά, ότι με την έναρξη της δεύτερης φάσης της νέας επένδυσης (τρίτο κλωστήριο), και τις προσπάθειες που γίνονται για την παραγωγή εξειδικευμένων ποιοτικά προϊόντων, τα αποτελέσματα να βελτιωθούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους και ο κύκλος εργασιών να υπερβεί τα 26 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΒΑΡΝΗ



Σχολιασμένα