Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2003 13:34
UPD:15:40

ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα για την αμερικανική οικονομία είναι στραμμένο και σήμερα το ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall Street.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών σε έρευνα του briefing.com, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Αύγουστο κατά 1,5% έναντι ανόδου 1,4% τον Ιούλιο. Ανάλογη έρευνα του Dow Jones Newswires προβλέπει αύξηση των εν λόγω πωλήσεων κατά 1,2% τον Αύγουστο. Τα παραπάνω στοιχεία είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν στις 15:30 (ώρα Ελλάδος.

Την ίδια ώρα θα δοθεί στη δημοσιότητα και ο δείκτης τιμών παραγωγού Αυγούστου. Εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 0,3% έναντι ανόδου 0,1% τον Ιούλιο.

Τέλος, στις 16:45 θα ανακοινωθεί ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του πανεπιστημίου Μίσιγκαν, ο οποίος -σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών - διαμορφώθηκε το Σεπτέμβριο στις 90,4 μονάδες από 89,3 μονάδες τον Αύγουστο.

«Υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας. Οι προβλέψεις για τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα είναι θετικές, κάτι που διατηρεί ζωηρό το ενδιαφέρον για μετοχές», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο διαχειριστής κεφαλαίων της Euroconsult SGR στο Μιλάνο.

Ωστόσο, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για την ανεργία ήταν για μία ακόμη φορά αποθαρρυντικά με τον αριθμό των νέων αιτήσεων επιδόματος ανεργίας να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο των επιχειρήσεων, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης θα ανακοινωθούν τα τριμηνιαία αποτελέσματα της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού Oracle. Τα κέρδη της αναμένεται να διαμορφωθούν στα οκτώ σεντς ανά μετοχή από επτά σεντς ανά μετοχή πέρυσι.

Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν οι μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας μετά την είδηση ότι η ολλανδική Philips αναθεώρησε προς τα πάνω την αρχική της εκτίμηση σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις μικροεπεξεργαστών στο τρίτο τρίμηνο.

Η ολλανδική εταιρεία επανέλαβε παράλληλα ότι στο τέταρτο τρίμηνο οι δραστηριότητές της στον τομέα των μικροεπεξεργαστών θα επανέλθουν στην κερδοφορία.

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, η μετοχή της αμερικανικής Intel, της υπ΄ αριθμόν ένα εταιρείας μικροεπεξεργαστών στον κόσμο, ενισχύεται. Ανοδικά κινείται επίσης και ο τίτλος της ομοειδούς αμερικανικής εταιρείας Αdvanced Micro Devices.

H τελευταία αναθεώρησε τη Δευτέρα προς τα πάνω τις αρχικές της προβλέψεις σε ό,τι αφορά τα έσοδά της στο τρέχον τρίμηνο.

Στις 13:17 (ώρα Ελλάδος) η προθεσμιακή τιμή στο δείκτη Dow Jones σημείωνε άνοδο 19 μονάδων, ενώ την ίδια ώρα η προθεσμιακή τιμή στο Nasdaq ενισχυόταν κατά 2 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα και στις περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, ενώ το ευρώ έχει υποχωρήσει στα 1,0831 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq ενισχύθηκαν κατά 0,42% και 1,22% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα