Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2003 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται ο δείκτης Kospi στη Ν. Κορέα. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Samsung Electronics Co., καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί, ότι η αποστολή των εμπορευμάτων τους θα καθυστερήσει εξ αιτίας του χειρότερου τυφώνα του αιώνα, ο οποίος κατέστρεψε τους γερανούς φόρτωσης στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

«Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον τυφώνα, ενδέχεται να επηρεάσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών μεσοπρόθεσμα, καθώς πολλές εφημερίδες και ρεπορτάζ στην τηλεόραση αναφέρουν, ότι η οικονομία το δεύτερο εξάμηνο ενδέχεται να συρρικνωθεί», ανέφερε ο Choi Young Chul, ο οποίος διαχειρίζεται 845 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Midas International Asset Management Ltd., στη Σεούλ. Ο ίδιος δεν πρόκειται να προχωρήσει στην πώληση μετοχών εξαγωγικών εταιρειών, καθώς αυτές εκτιμάται ότι θα σημειώσουν άνοδο από την βελτίωση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Kospi έχανε ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στις 759,38 μονάδες στις 11:11' π.μ. στη Σεούλ, τοπική ώρα.

Αλλού στην Ασία, στη Σιγκαπούρη, ανοδικά κινούντο οι μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Robinson & Co., μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης, ότι θα μοιράσει στους επενδυτές τα κέρδη από την πώληση του τμήματος franchise της Marks & Spencer.

Στην Ταϊβάν, απώλειες 0,6% σημειώνε ο δείκτης TWSE. Οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. και της United Microelectronics Corp., οδηγούσαν τις μετοχές των εταιρειών παραγωγής ημιαγωγών σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί ότι η άνοδος των τιμών των μετοχών είναι υψηλότερη από τα εταιρικά τους κέρδη.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στην Ασία κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στη Μαλαισία. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα