Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2003 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών, όπως της Mizuho Financial Group Inc. και της UFJ Holdings Inc., μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης, ότι σχεδιάζει να πληρώσει σε 30 δανειστές το ποσόν των δύο δισ. δολ. για το κλείσιμο φορολογικών τους υποθέσεων.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,4% φθάνοντας στις 10.758,33 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix σημείωνε κέρδη 1,1%, φθάνοντας στις 1.054,23 μονάδες. Οι τραπεζικές μετοχές αποτελούσαν περίπου το 1/3 των συνολικών κερδών του δείκτη. Ο Topix Banks Index, συνολικά, εμφάνισε κέρδη 31% το τρέχον τρίμηνο.

«Το κλείσιμο των φορολογικών υποθέσεων είναι μια ιδιαίτερα καλή εξέλιξη για τις τράπεζες», ανέφερε ο Masanao Yoshitake, ο οποίος διαχειρίζεται 2,5 δισ. δολ. σε μετοχές με την Meiji Dresdner Asset Management Co., στο Τόκυο. Ο ίδιος αγόρασε τραπεζικές μετοχές στο τέλος του περασμένου μηνός.

Αλλού στην Ασία, στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE κέρδιζε ποσοστό 1%. Οι μετοχές της China Airlines κινούντο ανοδικά, μετά τη δήλωση του προέδρου της εταιρείας αργά χθες στους δημοσιογράφους, ότι οι πωλήσεις τον επόμενο χρόνο θα αυξηθούν, ενώ η εταιρεία θα προχωρήσει στην πώληση ομολόγων, με απώτερο σκοπό την αύξηση του στόλου της.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 0,5%. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, όπως της SK Telecom Co.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στην Ασία κινούντο πτωτικά, εκτός από τους δείκτες στις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και την Κίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα