Οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Eν αναμονή της απόφασης της Fed οι αγορές
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2003 10:20
UPD:10:25

ΣΕ ΣΤΕΝΑ όρια διακύμανσης κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών αντανακλώντας τη διστακτικότητα των επενδυτών να προχωρήσουν σε σημαντικές επενδυτικές αποφάσεις πριν από τη σημερινή απόφαση της Fed για τα επιτόκια.

Αν και η πλειονότητα των αναλυτών θεωρεί σχεδόν δεδομένο ότι δεν θα υπάρξουν μεταβολές στη νομισματική της πολιτική http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/09/15/823367.htm , το ενδιαφέρον εστιάζεται στα σχόλια του Αλαν Γκρίνσπαν για την πορεία της οικονομίας.

«Η προσοχή όλων θα είναι στραμμένη σήμερα στη Fed. Οι ευρωπαϊκοί δείκτες αναμένεται να κινηθούν σε στενό εύρος, έως ότου ανακοινωθεί η απόφασή της», εκτιμά βρετανός διαχειριστής κεφαλαίων.

Η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών θα ανακοινωθεί στις 21:15 (ώρα Ελλάδος).

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης, στις 12 το μεσημέρι, η δημοσιοποίηση του δείκτη οικονομικών προσδοκιών ZEW στη Γερμανία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, ο παραπάνω δείκτης διαμορφώθηκε το Σεπτέμβριο στις 58,5 μονάδες από 52,5 μονάδες τον Αύγουστο. Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, θα πρόκειται για την ένατη διαδοχική άνοδο του γερμανικού δείκτη.

Στις 10:14 (ώρα Ελλάδος), στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 4.266,9 μονάδες οριακά αυξημένος κατά 0,14%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.345 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,20% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.524,17 μονάδες με κέρδη 0,22%.

Η μετοχική τιμή της Orange ενισχύεται κατά 1,23%. Η γαλλική εταιρεία ένωσε τις δυνάμεις της με την ΑΤ&Τ Wireless, τον αμερικανικό όμιλο λογισμικού Microsoft και την εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων Motorola, για την πώληση των πρώτων κινητών τηλεφώνων υψηλής τεχνολογίας.

Με την ελπίδα να προλάβει την κρίσιμη εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, από τον Οκτώβριο η Οrange θα διαθέτει προς πώληση κινητό τηλέφωνο Motorola, εξοπλισμένο με λογισμικό Microsoft.

Μεγαλύτερη άνοδο, της τάξεως του 2,84%, σημειώνει ο τίτλος του βρετανικού ομίλου λιανικής Tesco, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα αύξηση της κερδοφορίας του κατά 16% στο πρώτο εξάμηνο του 2003.

Τέλος, ανοδικά κινείται η μετοχή της Vivendi Universal παρά την απόφαση των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών που υποχρεώνει το γαλλο-αμερικανικό όμιλο ΜΜΕ να καταβάλει αποζημίωση 20,5 εκατ. ευρώ στον τέως διευθύνοντα σύμβουλό του, Ζαν Μαρί Μεσιέ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα