Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2003 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, οδηγώντας τους δείκτες στην Ιαπωνία και τη Ν. Κορέα, στα υψηλότερα επίπεδα, σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 14 μηνών.

Μετοχές εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Canon Inc. και της Samsung Electronics Co. σημείωναν κέρδη, μετά τη διατήρηση των επιτοκίων δανεισμού από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve, στα χαμηλότερα επίπεδα 45ετίας, προκειμένου να προστατέψει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

«Αυτά είναι πολύ καλά νέα για τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ και τους εξαγωγείς», ανέφερε ο Thomas Murphy, ο οποίος διαχειρίζεται 265 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Deutsche Private Banking, στο Σίδνεϋ, συμπληρώνοντας : «Περιμένω ότι οι αγορές θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά».

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στις 11.040,66 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Την τελευταία φορά που ο δείκτης υπερέβη τις 11.000 μονάδες μέσα σε μια ημέρα ήταν στις 8 Ιουλίου του 2002. Ο δείκτης Kospi στη Ν. Κορέα κέρδιζε ποσοστό 0,7%, οδεύοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Ιουλίου του 2002.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Inc. Asia Pacific Index, ο οποίος απαρτίζεται από 847 μετοχές στην περιφέρεια, κέρδιζε ποσοστό 20%. Περίπου το 1/3 των εξαγωγών της Ιαπωνίας κατευθύνεται στις ΗΠΑ, οι οποίες απορροφούν περίπου το 1/5 των εξαγωγών της Ν. Κορέας.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 κέρδιζε ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στις 3.216,70 μονάδες. Οι μετοχές της News Corp., η οποία βασίζεται στην οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, οδηγούσε την άνοδο.

Στη Σιγκαπούρη, ο δείκτης Straits Times κινείτο ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, όπως της Venture Corp.

Ολοι οι δείκτες στην περιφέρεια κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα